Dől a lé a iPhone-okat összeszerelő kínaiakhoz

Egyre több megrendelést ad az Apple a beszállítói számára, információk szerint ugyanis az egyik legnagyobb partnernek számító Pegatron árbevétele például 40-50 százalékkal emelkedhet a harmadik negyedévben a másodikhoz képest. Ahogyan Steven Tseng, a Daiwa Securities elemzője is megjegyzi, a Pegatron főleg a nem-PC termékek összeszerelésében érhet el nagyobb bevételeket a második félévben, elsősorban az olcsó iPhone, valamint a PlayStation 4 megrendelések miatt.

A megugró megrendeléseket főként az Apple hagyományosan ősszel tervezett termékbemutatói okozzák, ilyenkor mutatja be ugyanis a legújabb modelleket a technológiai cég. A termékek iránt viszont általánosan nagy kereslet szokott mutatkozni, aminek hatása az eladási adatokon keresztül a szükséges gyártási mennyiségekben is lecsapódik. Ide kapcsolódó hír, hogy a legújabb iPhone szeptember 10-én kerül bemutatásra.

A Pegatron viszont annak ellenére is egyre nagyobb bevételeket tud elérni, hogy az Apple nem titkoltan egyre inkább diverzifikálni akarja beszállítói láncát, ezáltal csökkentve egy-egy nagy szereplőtől való minél nagyobb függését. Ennek egyik nagy vesztese a Foxconn lehet, ahol az utóbbi időben számos probléma is felmerült a munkakörülmények miatt, ugyanis többen öngyilkosságot kíséreltek meg.

Az Apple árfolyama ma viszont jól teljesít, ami magyarázható a partnerek számára kedvező hírrel is, ráadásul a részvény annak ellenére szerepel 1,5 százalék feletti pluszban, hogy a Needham alaposan visszavágta célárát a részvényre. A 710 dollárt ugyanis 595 dollárra módosította az elemző.

Az Apple árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Investor.hu

Article source: http://www.investor.hu/news/20130812-dol-a-le-a-iphoneokat-osszeszerelo-kinaiakhoz.html


Cimke:

Ez a bejegyzés 2013. augusztus 12. hétfő 17:17, perc időpontban készült a ” Egyéb” kategóriában.
Ha nyomon szeretnéd követni akkor add a hircsatornákhoz RSS 2.0.

Article source: http://rajtmester.hu/?p=19524