Bombagólokkal verte a Fradi a bajnokot

Rangadót játszott egymással a Győri ETO és Ferencváros, igaz ez csak küzdelemben és a parázs csatákban valósult meg az első félidőben. A Győr gyors indításai veszélyesek voltak, míg a Fradi sokpasszos, kreatívabb játékkal igyekezett gondot okozni az ellenfél kapuja előtt.

Amitől ez mégis egy átlagos futballmeccs volt, az a tény, hogy szinte egyetlen komolyabb helyzet sem alakult ki egyik kapu előtt sem. De ez a megállapítás csak a meccs első harmadára volt igaz.

Az első félidő legizgalmasabb jelenete a Győr kapuja előtt alakult ki. Böde Dánielt szerelték gyanús körülmények között a 16-oson belül. Az FTC-nek nincs szerencséje a bírókkal, amilyen vitás jelenet volt a Videoton ellen, azt akkor Kassai befújta büntetőnek, Böde furcsa szerelésénél Andó-Szabó nem látott okot a 11-esre, sőt a hevesen reklamáló Ricardo Monizt a lelátóra zavarta.

A második félidő első percei aztán meghatározták a meccs további menetét. Borzasztó védekezés után gólt kapott a Fradi, Varga Roland talált be, és ahogy várható volt a vendégek eggyel nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak. De nem csak a Fradi, hanem a Győr is, amitől valóban ritkán látható nagy meccset játszott a két magyar csapat.

A Fradi újonca, Holmann Dávid nagyszerű góllal egyenlített, egy kipattanó labdát vágott be kapásból a jobb felsőbe. Majdnem dráma is történt, Szasa Sztevanovics egy ívelés után Diallóval ütközött össze, a győri kapus másodpercekre az eszméletét is elveszítette, mentőautó vitte el végül.

A döntetlen talán igazságosabb lett volna, hiszen mindkét csapat hasonló nagy akarással küzdött a győztes gólért. Ez viszont a Fradinak jött össze, az első vendéggólnál egy még nagyszerűbb találattal dőlt el a meccs. Böde Dániel kényszerítőzött Julian Jennerrel és a kivételes technikai képeségekkel megáldott holland fantasztikus nagy gólt lőtt. Ezzel nyert a Fradi, 2004 után először Győrben.

Pintér Attila szóvá tette, az 1-1-nél érvénytelenített góljukra kíváncsi, szeretné majd visszanézni. A Győr két ponttal rajtolt, nyeretlen, míg a Fradi hat ponttal az ötödik.

OTP Bank Liga, 3. forduló

Győri ETO FC-Ferencváros 1-2 (0-0)

Győr, 7000 néző, v.: Andó-Szabó
Gólszerző: Varga R. (47.), illetve Holman (58.), Jenner (88.)
Sárga lap: Völgyi (43.), Lipták (70.), illetve Holman (39.)
Győri ETO FC: Stevanovic (Nagy G., 81.) – Svec, Lang, Lipták, Völgyi – Trajkovic, Mevoungou, Kamber – Varga R., Martínez (Andric, 54.), Burgos (Lázok, 61.)
Ferencváros: Jova – Hidvégi, Gyömbér, Besic, Adams – Cukic, Holman (Valpoort, 69.), Böde, Józsi, Jenner (Busai, 95.) – Tuijp (Diallo, 54.)

Article source: http://sportgeza.hu/futball/hirek/2013/08/10/nagy_meccsen_verte_a_bajnokot_a_fradi/


Cimke:

Ez a bejegyzés 2013. augusztus 10. szombat 23:15, perc időpontban készült a ” Egyéb” kategóriában.
Ha nyomon szeretnéd követni akkor add a hircsatornákhoz RSS 2.0.

Article source: http://rajtmester.hu/?p=19496