Robbanás történt egy Óbudai társasházban

Robbanás történt, majd tűz keletkezett egy III. kerületi társasházban szerda hajnalban, egy embert kórházba szállítottak, kettőt még keresnek.

Robbanás történt, majd tűz keletkezett a III. kerületben, a Pacsirtamező és Tímár utca sarkán lévő társasházban szerda hajnalban, egy embert kórházba szállítottak, kettőt még keresnek. Az épület lakhatatlanná vált.

robbanas

Ferenczi Norbert, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője az MTI-nek elmondta: egy többemeletes épület felső szintjén következett be a robbanás, az okát még nem ismerik. A fővárosi tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, mentésre is szükség volt.

A robbanás következtében az épület harmadik szintje és a fölötte lévő tetőtér is leomlott. A házból 22 embert kellett kimenekíteni, egy sérültet kórházba szállítottak a mentők, egy csecsemőt pedig a helyszínen láttak el füstmérgezés gyanújával.

robbanas2

A lakásban, amelyben a robbanás történt, két ember lakott, róluk egyelőre nincs információ, a romok jelenleg omlásveszély miatt nem kutathatók.

A statikus veszélyessé nyilvánította az épületet, 35 embert ezért ki kellett telepíteni, elhelyezésükről gondoskodni kell. Puskás Péter, Óbuda-Békásmegyer alpolgármestere már a helyszínen van – mondta a hivatalvezető.

A rendőrség a Pacsirtamező utca és Tímár utca kereszteződésénél lévő társasházban történt robbanás helyszíni munkálatainak biztosítása érdekében korábban lezárta a Pacsirtamező utca Perc és Nagyszombat utcák között lévő szakaszát.

A lezárást részlegesen feloldották, a Pacsirtamező utcán az Erzsébet híd irányába egy, az Árpád híd irányába kettő sávon megindulhat a forgalom. A Tímár utca Szőlő utca és Pacsirtamező utca közé eső szakaszát a továbbiakban lezárják – közölte a rendőrség.

MTI Fotó: Lakatos Péter

 

MTI – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/robbanas_tortent_egy_obudai_tarsashazban