Újabb jobbikos készül a szigetszentmiklósi önkormányzatba!

A közbiztonság megerősítése, az épületek energetikai fejlesztése és az idős emberekre való odafigyelés – ezek Horváth Zsolt szigetszentmiklósi jobbikos jelölt fő célkitűzései.

Időközi választásokat tartanak Szigetszentmiklós 8. választókerületében. A voksolást szeptember elsejére tűzték ki, miután a kerület korábbi képviselője, Kécza György (Fidesz-KDNP) májusban elhunyt. A 35 ezres lakosságú város képviselő-testülete így 14 főről 13-ra csökkent, ebből jelenleg kilencen fideszesek.

A nyolcas körzetben számos egyéb ellenzéki és független képviselő mellett méretteti meg magát Horváth Zsolt is, aki a Jobbik színeiben készül bejutni az önkormányzatba. Mint lapunknak elmondta, a kopogtatócédulákat rövid idő alatt összegyűjtötték, így az indulással nem lehet probléma.

s

Amennyiben Horváth megnyerné a választók bizalmát, úgy a nemzeti párt második képviselőjeként, Dr. Barabás Botond mellett dolgozhatna a helyiekért. Célkitűzései között szerepel többek között a szigetszentmiklósi József Attila lakótelepen, egy időseknek szóló gondoskodó napközi klub létrehozása. A jelölt az Alfahírnek elmondta: ezt azért tartja fontosnak, hogy az idős emberek tartalmas időtöltési lehetőséget kapjanak, kapcsolatokat építhessenek és így egymást is tudnák felügyelni.

Jelentősen elavultak azonban a bér- és panelházak is, így az ezek felújításához szükséges programokra való pályázást is fontosnak tartja. „Elsősorban nem rezsicsökkentésre, hanem az épületek korszerűsítésére lenne szükség, hiszen így jelentős költségeket spórolhatnának meg a családok” – fogalmazott a jobbikos jelölt. Hozzátette, hogy a távfűtési költségek egyébként is nagyon magasak a környéken, a nyílászárók és a szigetelések pedig többnyire elavultak.

s

Szigetszentmiklós bűncselekményei az elmúlt egy évben

Horváth Zsolt a közbiztonsági mutatókkal sincs megelégedve. Elmondta, hogy a rendőrségi statisztikák évről-évre romlanak, ezért a városvezetésnek be kellene keményítene a bűnözőkkel szemben. „A városban működő polgárőrség embereit leginkább csak rendezvényeken lehet látni, egyébként az utcai, hatósági jelenlét elenyésző” – mondta. Több rendőrt szeretnének az utcákra, valamint akár civil kezdeményezésekből induló közbiztonsági sétákat, járőrözéseket is tartanának. Hozzátette, hogy a 8. választókerületben számos idős ember él, akik a legkiszolgáltatottabbak a bűnözőkkel szemben, így a bűnmegelőzés nagyon fontos pont. Lehetőségeikhez mérten létrehoznák a városőrséget is, mely a rendőrséggel és a polgárőrséggel együttműködve óvná a helyiek nyugalmát.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/ujabb_jobbikos_keszul_a_szigetszentmiklosi_onkormanyzatba