Rabszolgát csinál az emberből a szcientológia

Kipakol a Szcientológia Egyház vezetőjének az unokahúga, aki a szekta kötelékén belül nőtt fel. Hét éves korában aláírattak egy szerződést, melynek értelmében évmilliárdokra az egyháznak szenteli magát.

jennaKipakol a Szcientológia Egyház vezetőjének, David Miscavige-nek unokahúga, Jenna Miscavige, aki a szekta kötelékén belül nőtt fel. Jennával hét éves korában aláírattak egy szerződést, melynek értelmében évmilliárdokra az egyháznak szenteli magát.

A nő tapasztalatait a “My Secret Life Inside Scientology and My Harrowing Escape” – magyarul: “Titkos életem a szcientológiában és drámai menekülésem” című könyvben osztja meg az olvasókkal – írta a német Focus magazin.

A szcientológusok úgy tartják, hogy lelkük másik testbe vándorol haláluk után, ezért az összes következő életükre elkötelezik magukat a szektának. Jenna szülei is ezt tették. A lány egy kétszobás lakásban élt együtt testvéreivel és szüleivel, de mivel utóbbiaknak az egyház tagjaként napi 14 óra szolgálatot kellett teljesíteniük, a kétéves Jenna és két idősebb mostohafivére csak éjszakánként láthatta őket. Egészen addig a gyerekek a szcientológusok által fenntartott gyerekfelügyelet alatt álltak.

Jenna édesapját számítógépes területen alkalmazták először, a szülők karrierje annyira befutott, hogy a nemzetközi menedzsment főhadiszállására kerültek, amelyről azonban a családtagok sem tudhattak semmit. Ezért a gyerekek csak szombat estétől vasárnap reggelig lehettek szüleikkel.

„A legtöbb vallásban a család és a gyermekek központi helyet foglalnak el, ezzel szemben a szcientológiában fel kell őket áldozni. Hasonlóképpen a ‘Sea Org’-tagok hosszú munkanapjai és alacsony bérei is a szcientológia jólétének növekedését szolgálták” – írja később Jenna.

A magasrangú szcientológusok gyerekeit a „Cadet Organizationban” helyezték el, ahol a bánásmód borzalmas volt. A lány szerint az intézet leginkább egy katonai táborra hasonlított.

A gyakorlatok, a szolgálati munka, a tanítás és a házi feladatok elkészítésének ideje percre pontosan volt beosztva. A gyerekmunka, ami alól egyébként semmilyen körülmények között nem kaphattak felmentést, a szcientológusok számára úgy tűnik, normális dolog volt. Jenna szerint olyan körülmények között dolgoztak, melyek egy felnőtt férfi számára is keménynek mondhatók, de bármi panasz, kérdés vagy ellenkezés azonnali fegyelmi eljárást vont maga után. A büntetési formák sem voltak átlagosak: vödörnyi jéghideg víz a fejre, éjszakáztatás a denevérektől hemzsegő, romos disznóólban. Mivel a gyerekeket kötelezték arra, hogy minden “etikátlannak” tűnő dolgot jelentsenek, hamar besúgó lett belőlük. Szinte mindenre engedélyt kellett kérniük, a szerző azt írja, a mai napig rákérdez, hogy elmehet-e wc-re.

A gyerekeknek a szcientológia alapítójának John L. Hubbardnak a könyveit kellett olvasniuk. A mindennapi tanulást egy elektropszichométer nevű eszköz segítségével kontrollálták. Ez a szerkezet egyidejűleg mutatta, ha a gyerek hazudott a felügyelői kérdéseire válaszolva, és vezetett áramot a testbe, ha éppen büntetni kellett. A kérdezés során komoly pszichés terrornak vetették alá őket, folyton visszatérő, gyakran nagyon személyes kérdésekkel zaklatták őket. Jenna azt írja, a módszer eredménye az volt, hogy gyakran maguk is kételkedtek benne, hogy ártatlanok lennének, és olyan volt, mintha egy párhuzamos világban valóban valami szörnyű bűnt követtek volna el, csak éppen nem tudtak róla.

Tizenkét évesen otthagyta a tábort, a nevelés egy auditor-képző központban folytatódott. A lány szerint túl sok különbség nem volt a kettő közt: “Alapjában véve csak egyre inkább robotokká váltunk. A reakcióink automatizálódtak, és minden, amit mondtunk, egy bizonyos forgatókönyvet követett.” Olyan üléseken is részt kellett venniük, amelyeken különböző módon provokálták őket, mint például nevetségessé tették, vagy szóban szexuálisan sértegették őket. Emellett gyakran kellett kiszolgálniuk a vezetőséget: kitakarítani az irodájukban, lemosni az autójukat, kimosni a szennyesüket. Mindezt nagyon kevés pénzért, de volt olyan is, hogy hetekig fizetés nélkül kellett kijönnie.

Az, hogy az egyházvezető unokahúga volt, csak hátrányt okozott Jennának, ugyanis többször kellett részt vennie elektropszichométer vizsgálaton.

Egyszer rajtakapták, hogy kikezdett egy diáktársával, holott a szcientológusoknál még a flört is tiltott -, fivéreit és édesanyját is büntetésben részesítették, utóbbi büntetőtáborba is került, ahol fizikailag megterhelő feladatokat osztottak rá. Végül az egész család kilépett a szcientológia egyházból, kivéve Jennát, aki – mint később leírta – ekkor még nem érezte magát elég erősnek ahhoz, hogy kilépjen abból a világból, amelyikben felnőtt, és elmenjen egy olyan iskolába, ahol a múltja miatt cukkolják.

Jennánank csak szintén szcientológus férjével volt bátorsága kilépni az egyház kötelékéből, a szervezet még ezek után is sokáig nyomást gyakorolt rájuk.

A szervezet nagyon komolyan beleszól a tagok életébe, kapcsolataiba. A Szcientológiai Egyház felsővezetőinek például nem lehet gyereke. Sokszor azt is meghatározzák, ki mikor szülhet. Egy háromgyerekes édesanya 20 év után szabadult meg az egyháztól, addig nekik dolgozott. Az asszony a The Sunnak elmondta: a szekta vezetői egyszer abortuszra kényszerítették azzal az indokkal, hogy nem megfelelő időben fogant a baba. Az egyház nemcsak hívei életébe, hanem a családjukéba is rendszeresen beleszól. Gyermekszülés közben a nőknek nem szabad hangosan vajúdniuk, nem szólhatnak hozzájuk, nem bátoríthatják őket kedves szavakkal, nem hallgathatnak zenét sem, ezért például Jennifer Lopez és Katie Holmes is néma csendben szült – írta a femina.hu. A szcientológia szabályai szerint az újszülöttet 7 napos koráig nem vizsgálhatja meg orvos, és nem kaphat gyógyszereket sem.

A nő arról is beszámolt, hogy fagyos földet kellett csákánnyal felásnia, miután a tiltás ellenére karácsonykor ellátogatott édesanyjához. Ha a házastársak közül az egyik kiválik az egyházból, akkor a „bent maradt” másik felet felszólítják, hogy váljon el.

Ha valaki szeretne kilépni az egyház kötelékéből, nincs könnyű dolga, a szervezet ugyanis mindent megtesz annak érdekében, hogy egyetlen tagot se veszítsenek el, különösen, ha az tehetős ember.

 

Forrás: hir.ma

 

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/rabszolgat_csinal_az_emberbol_a_szcientologia