A miniszter szerint példaértékű Gyöngyöspata fejlődése

Cigányok estek egymásnak a hétvégén és tegnap is Gyöngyöspatán, ahol a megújult helyi cigány önkormányzat minden eddiginél jobban együttműködne a városvezetéssel a cigánybűnözés visszaszorítása érdekében.

pataCigány famíliák estek egymásnak a hétvégén és tegnap is Gyöngyöspatán, ahol miközben Navracsics Tibor miniszter a várossá vált település fejlődését méltató levelet írt, a megújult helyi cigány önkormányzat minden eddiginél jobban együttműködne a városvezetéssel a cigánybűnözés visszaszorítása érdekében.

Gyöngyöspata belterületén hétfőn a délelőtti órákban két ötfős cigány társaság összeszólalkozott, majd tettlegesség alakult ki a felek között – tudósított a Heves megyei online. A rendőrök hat személyt előállítottak a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként hallgatták ki B. Istvánné 42 éves, B. Roland 30 éves, R. Zsolt 21 éves, R. Zsolt 42 éves és B. Julietta 26 éves gyöngyöspatai lakosokat, valamint egy 15 éves szintén helyi lányt.

Egy korábbi, július 27-én történt nézeteltérés, majd azt követő verekedés – amely kapcsán garázdaság gyanúja miatt már eljárást indított a rendőrség – volt a kiváltó oka az eseménynek.

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság garázdaság bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, és a felnőtt korú gyanúsítottak őrizetbe vétele mellett kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A fiatalkorú gyanúsított ellen szabadlábon hagyása mellett folyik az eljárás – tájékoztatta a heol.hu-t kedden Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Gyöngyöspatán a helyiek az alfahir.hu érdeklődésére elmondták, a két társasággal az elmúlt években is számtalan probléma adódott, köreikben a mindennapi bűnözés sajnos akut és máig felszámolatlan probléma, amivel alaposan megkeserítik a város nyugalomra vágyó lakóinak a mindennapjait.

Juhász Oszkár polgármester portálunknak elmondta, némi üröm vegyült a hétvégi esettel abba az örömbe, hogy Gyöngyöspata nemrég újfent várossá vált, a település eredményeit pedig – ennek kapcsán – levélben méltatta és példaértékűnek nevezte Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.

Változás történt a cigányok hivatalos vezetésének a hozzáállásában is a hevesi településen. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat nemrég megválasztott új vezetői, Baranyi Miklós és Csörör Ferencné levélben fordultak Juhász Oszkárhoz, a város jobbikos polgármesteréhez, amelyben segítségüket és teljes együttműködésüket ajánlották fel a bűnözés visszaszorításában.

A polgármester ezzel kapcsolatban az Alfahírnek elmondta, az új cigány vezetők a levélben kérik a romboló elemek elleni szigorú és határozott fellépést.

“Ehhez minden segítséget törvényes úton megadunk. Külön örömünkre szolgál, csatlakozva Önkormányzatunk rendvédelmet biztosító tevékenységéhez, hogy a Roma Nemzetiségi Önkormányzat komoly erőfeszítéseket tesz a cigány közösséget lejárató több esetben is bűnöző életmódot folytató csoportok felszámolása érdekében. Természetesen mindez a rendőrség bűnmegelőzési munkáját nagymértékben elősegíti.” – tette hozzá Gyöngyöspata polgármestere.

 Horváth Ádám

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/a_miniszter_szerint_peldaerteku_gyongyospata_fejlodese