A magyar focit csak az MLSZ éli túl

A Jobbik radikális változtatásokat tenne a Magyar Labdarugó Szövetségnél, mert a magyar focit évtizedek óta nem képesek talpra állítani. Szintén elítélik a szurkolók kriminalizálását.

fA Jobbik radikális változtatásokat tenne a Magyar Labdarugó Szövetségnél, mert a magyar focit évtizedek óta nem képesek talpra állítani.

„Szégyen és gyalázat” – fogalmazott Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő szombati sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban, hogy a magyar csapatok kiestek a nemzetközi ligakupákból. Ennél is szomorúbbnak tartja azonban a Magyar Labdarugó Szövetség (MLSZ) reagálását a történtekre. Miután a Videoton, a Győr, a Debrecen és a Honvéd is kiesett a nemzetközi tornákról, a szervezet közleményében annak adott hangot, hogy bár valóban többet vártak, de „hosszú távon továbbra is a magyar élfutball nemzetközi versenyképességében is mérhető fejlődését várja a szövetség”. Szilágyi szerint az MLSZ ne várjon semmit, hanem végre tegyen érdemben azért, hogy a magyar labdarúgás színvonala emelkedjen.

Hozzáfűzte: az elmúlt időszakban az MLSZ-t folyamatos botrányok és visszaélések jellemezték, de úgy tűnik, hogy következmények nélküli állapot uralkodik a szervezetnél. Samu István, az MLSZ biztonsági igazgatójának „rendszeres” kijelentésére reagálva Szilágyi elmondta: nem azért nem járnak családok, és eleve tömegek a mérkőzésekre, mert a szurkolóktól tartanak, hanem azért, mert ilyen színvonaltalan a játék. Hozzátette, hogy amennyiben a jövő évi választásokon bizalmat kapnak a választóktól, személyi és strukturális változtatásokat fognak eszközölni a szervezetnél, és azonnal véget vetnek a békés szurkolók kriminalizálásának, melynek egyik jele például a névre szóló belépőjegyek árusítása.

Elárulta: A szombati Pécs-Ferencváros mérkőzésen a szurkolók az első félidőben nem lesznek bent a stadionban, tiltakozásul az ilyen intézkedések ellen. Szilágyi emlékeztetett, hogy a belépőrendszer teljes körű kiépítése nem történt meg, a Pécs csapata pedig egy könyvesbolt-hálózatban árulta a jegyeket, ami a képviselő szerint a felveti a kockázatát annak is, hogy a személyes adatok nincsenek megfelelő biztonsággal kezelve.

„Megszüntetjük a Magyar Labdarugó Szövetség kiskirálykodását és élősködését a magyar labdarúgáson, valamint komoly átszervezéseket kívánunk végrehajtani a szervezet munkájában” – ecsetelte a Jobbik terveit Szilágyi. Hangsúlyozta: a párt védelmébe veszi azokat a békés szurkolókat, akik még ilyen színvonal mellett is hajlandóak meccsekre járni. Természetesen azokkal szemben, akik különböző bűncselekményeket vagy szabálysértéseket követnek el a lelátókon, a Jobbik is elvárja a határozott hatósági fellépést, ám a kollektív bűnösség elvét nem fogadják el.

Szilágyi György megjegyezte: Csányi Sándornak talán megérné elgondolkodnia azon, hogy az OTP után az MLSZ-részvényektől is megváljon.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/a_magyar_focit_csak_az_mlsz_eli_tul