Cigányok tartják rettegésben a játszóteret

Komoly indulatokat vált ki Szarvason, hogy cigányok elfoglalták az egyik játszóteret, ahol azóta bizotnsági őr vigyáz a gyerekekre.

Komoly indulatokat vált ki Szarvason, hogy nem tudják rendeltetésszerűen használni az egyik játszóteret, sőt egy, a létesítmény biztonságáért felelős munkást bántalmazták – írta a beol.hu.

Sok szarvasi szeretne olyan szabad strandot, mint a békésszentandrási — mondta pénteki sajtótájékoztatóján Gajdos Attila önkormányzati képviselő, a Jobbik szarvasi alelnöke.

Hozzátette, a biztonságos nyári, családi fürdőzésnek meg kell találni a lehetőségét. Szarvas kereste a pályázati forrást, ha azonban nincs ilyen, akkor saját erőből kell kiépíteni.

Gajdos Attila arra is felhívta a figyelmet: az önkormányzat által felújított belvárosi játszópark romák egy csoportjának vált a gyülekezőhelyévé. A játszótér rendeltetésszerű használata érdekében két közmunkás vigyázta a rendet, a minap azonban tettlegesség történt, egyiküket bántalmazták.

— Jöjjön létre Szarvason városőrség. Ezt lehetővé teszi az új önkormányzati törvény. Határozati javaslatomat már beadtam — mondta a politikus, kiemelve: a parkőrök, a közterület-felügyelők, a mezőőrök képzéssel, felszereléssel legyenek a városőrség tagjai.

Babák Mihály polgármester úgy reagált a kezdeményezésre, hogy a rendet a törvény erejével kell fenntartani.

beol.hu – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/ciganyok_tartjak_rettegesben_a_jatszoteret