A pusztakovácsi cigányterrorról olvashat a legfrissebb Bar!kádban

wA pusztakovácsi cigányterrorról olvashat a legfrissebb Bar!kádban

Pörzse Sándor: Egy pár szó a magyar fociról

Ami a szégyenletes kuparajt után eszembe jutott. Néhány szurkolói csoport azt kezdeményezte a Magyar Labdarúgó Szövetségnél, hogy egy-egy magyar csapatban ne léphessen pályára egyszerre több mint három idegenlégiós. Ők ugyanis azt állítják, hogy az első kupafordulóban kiesni színtisztán magyarokból álló csapatok is ki tudtak volna.

Vona Gábor: A világtörténelem nagy hazugságai

Amikor a különféle történelmi jelenségeket értékeljük, akkor nagyon fontos, hogy a magasabb és alacsonyabb rendű, a fontosabb és a kevésbé fontos, a lényegi és lényegtelen között különbséget tudjunk tenni. Tehát amikor egy korszakot, egy eszmét értékelünk, akkor azzal nem tagadjuk, hogy annak lehettek pozitív aspektusai, eredményei, felismerései, szereplői, alkotásai. Olyankor azt mondjuk, hogy maga a jelenség egészében minősül negatívnak minden részleges és esetleges pozitívuma ellenére. Így nézve az újkor történetét mindenképpen illik a helyére tennünk.

Nincs középút

Ez a magyar ügy is pont arról szólt, hogy az uniós jog által eddig lefedett területeket most drasztikusan megpróbálják növelni az alapjogok, a jogállamiság és a demokrácia „védelmén” keresztül. Ez egy rendkívül veszélyes törekvés, és egyben nagyon álságos is, hiszen ez pontosan a nemzetek önállóságának kibontakozását gátolja, valamint az Európai Egyesült Államok nevű szuperállam megteremtését szolgálja – nyilatkozta a Bar!kádnak Gaudi-Nagy Tamás európai jogi szakjogász, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének tagja, aki szerint az elmúlt időszak brüsszeli, illetve strasbourgi döntései is bizonyítják, az Unió semmilyen módon nem tűri, hogy az önrendelkezés jogát érvényesítsék az államok.

Betelt a pohár

Kutyák, faszszopók – e szavak kíséretében bántalmaztak súlyosan négy magyar fiatalt a Somogy megyei Pusztakovácsiban. Az elkövetők cigányok, akik egyikük börtönből való szabadulását ünnepelték éppen, amikor az utcán rárontottak áldozataikra. A rendőrség – a sajnos már jól megszokott – erélytelenséggel intézkedett, nagyobb erőkkel csak az után vonultak fel a településen, amikor a helyben hagyott magyarok segítségére többen is, köztük az Új Magyar Gárda tagjai érkeztek. Az eset után eddig tisztázatlan körülmények között kigyulladt a támadók háza. Az elköltözött cigányok üzentek: mindenki meg lesz szurkálva! A rettegésben élő somogyiak – akárcsak az ország más részein – az Orbán és Pintér által beígért rend felől érdeklődnek.

Oltár a pokol tornácán

Üstökösként robbant be pár éve a nemzetközi poppiacra az orosz TATU lányduó. A zenekar neve egy angol tetoválás rövidítéséből született, ez a lány szereti azt a lányt. Ivan Shapovalov, a zenekar menedzsere azt találta ki, hogy a két lánynak leszbikusként kell megjelennie a rajongók előtt. Az utóbbi évtizedek legsikeresebb lányduója lett rövid időn belül a formáció. Az idő múlásával azonban az énekesek belefáradtak a homoszexuális szerepjátékba. Végül kiderült, illetve a lányok bevallották, hogy az egész egy felépített marketingfogás volt. A nagy lemezcégek kihátráltak a valójában heteroszexuális popduó mögül, és jött számukra a süllyesztő. Hogyan jutott el oda az emberiség a XXI. századra, hogy a siker, az érvényesülés egyik záloga a nyíltan vállalt homoszexualitás legyen?

Főhajtás és felhajtás

A Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt közös nyilatkozattervezetét az 1944-45-ös délvidéki vérengzés elítéléséről a szerb parlament június 21-én fogadta el, június 26-án pedig Áder János bocsánatot kért az újvidéki hideg napokért. A nyilatkozat azonban érdemben semmit nem javít a délvidéki magyarság helyzetén: semmilyen kötelezettséget nem ír elő a szerb kormány számára, mint ahogyan a kárpótlásról vagy a hóhérok felelősségre vonásáról sem szól. Magyarország ezzel szemben már akkor, 1943-ban bocsánatot kért, felelősségre vonta a tetteseket és kárpótolta az áldozatokat.

Árulók és hazaárulók

Hazaárulók? Súlyos következményekkel, állandó halálfélelemmel, kitaszítottsággal, életfogytiglani száműzetéssel kell szembenézniük azoknak a titkosszolgálatok soraiban ténykedő embereknek, akik a nyilvánosság elé tárják a politika ármánykodását s egy-egy gazdasági kör emberellenes terveit. Technikai értelemben tényleg áruló Snowden, aki leleplezte a világ polgárait megfigyelő amerikai vezetést és az Európai Uniónak az eset kapcsán műfelháborodást produkáló irányítóit. Bradley ugyancsak áruló, hiszen leleplezte a Fehér Ház urait, akik asszisztálnak az Irakot és Afganisztánt megszálló erők szisztematikus módon végrehajtott vérengzéséhez, valójában népirtásához. Vajon képesek az emberek arra, hogy felismerjék a különbséget árulás és árulás között? Rájönnek arra, hogy amit az érintettek hazaárulásnak tartanak, az valójában egy szűk hatalmi réteg cinizmusának, embertelen érdekérvényesítésének a leleplezése? Felismerik, hogy a terrorizmus rémét éppen azok festették a falra, akik azt előidézték esztelen háborúikkal a világban?

Csak a bazár a régi – Ramadán idején Törökországban (1. rész)

Tíz év alatt egy teljes ország emelkedett ki az áldatlan szegénységből, és több nagyváros teljesen kicserélődött. Törökország a több évtizedes katonai puccsok után egy tüntetéssorozatot immár sikerrel vett, és nem áll meg a fejlődés útján. A Bar!kád a ramadánkor teljesen kicserélődött, ezer arcát mutató Isztambulban és az ottomán kori fővárosban, Bursában járt.

A divat – a csendes ellenség

A divatvilág első ránézésre egy sokmilliárd dolláros üzlet, melynek termékei hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez, az ipar és a kultúra fejlődéséhez. Közgazdasági szempontból viszont korántsem ilyen egyszerű a helyzet. Az alábbi cikkben főként a ruha- és szépségipari divatjelenségeket vizsgáljuk, mert a problémák itt jönnek elő legmarkánsabban, de más iparágaknál is megjelennek, még ha nem is ilyen hangsúlyosan.

Egy igazi vásár a Káli-medencében

Manapság és elsősorban a város embere hajlamos bizony elfelejteni, hogy nem csak a gondosan kitenyésztett fogyasztónak jelenthet kihagyhatatlan élményt a hétvégi bevásárlás. Aki nem jár piacra, nem is tudhatja, hogy a vásárlás nemcsak az áruról szólhat, hanem a termékét kínáló emberről, a családjáról, a közösségről, sőt magáról a nemzetről is.

Az autonómiához akarat kell

Hiszünk benne, hogy ha az akarat megvan, akkor az akarat utat talál – nyilatkozta a Bar!kádnak Soós Sándor az augusztusban induló erdélyi nemzeti fesztivál mottójáról. Az EMI-tábor főszervezője a céljaik között említette egyrészt a nevelést az előadások által, továbbá a nemzeti identitás erősítését és a minőségi szórakoztatást. Soós Sándor úgy fogalmazott, az EMI-táborban újdonságként szolgál, hogy nem csak maguk között beszélnek az autonómiáról, hanem katalán, baszk és dél-tiroli meghívottak a gyakorlati oldaláról közelítik meg az autonómiaharc feladatát, ezzel is példát mutatva számukra.

A vidék forradalma elkezdődött

Ha körülnézünk a mai Magyarországon, azt látjuk, hogy egy fizikailag, lelkileg, szellemileg – és lassan 100 éve területileg is – szétzilált, szétvert nemzet lettünk. Ha ebben a globális kapitalizmusban megpróbálunk egy táplálékláncot felrajzolni, azt kell észrevennünk, hogy ennek a táplálékláncnak a legalján vagyunk. Ebben a helyzetben próbálunk mi most a magyar vidék és az ebben rejlő megtartó erő felé fordulni. A mennyiség uralmával szemben a minőség forradalmát kell felmutatnunk – fogalmazott Vona Gábor a kosdi Önfenntartó Magyar Falvak Találkozóján, ahol az elmúlt hétvégén valóban forradalmat hirdettek, méghozzá vidék forradalmát.

Legendákká vált hazugságok (1. rész)

Minden ország történelmében vannak olyan napok, melyekről az utókor nemzeti ünnepekként emlékezik meg. A nemzeti ünnepeket kiváltó eseményeket az utókor azonban sokszor teljesen máshogy tárgyalja, mint ahogy azok a valóságban zajlottak. Ami egyrészt azzal magyarázható, hogy az idő haladtával az esemény nagyságának igazolására sokszor tudattalanul is folyamatosan kiszínezik a történeteket, vagy másrészt magyarázható szándékos, célirányos történelemhamisítással, amikor egy adott rendszer próbál dicső múltat kreálni saját maga és nagysága igazolására. A Bar!kád cikksorozatának első részében a Bastille 1789-es és a Téli Palota 1917-es legendáját boncolgatja.

A Hainburgi-rögön

De mit is keresünk mi a Hainburgirögön, ami ugye soha nem volt igazán Magyarország? A kérdésre létezik egy egyszerű geológiai válasz: a Hainburgi-rög kőzettanilag még a Kárpátokhoz tartozik, csak hát pár ezer évvel ezelőtt a Duna úgy gondolta, hogy a majdani Dévénynél fog bejönni a Kárpát-medencébe, és itt vésett utat magának. Ez által szakadt le a Kis-Kárpátokról a Hainburgi-rög, amelyet a történelem Ausztriának juttatott.

Márcz

Dömötör Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozat tagja elhatározta, hogy feleleveníti a honfoglaló magyarok egyik kedvenc italát, a márcot, amely igazi egészségbomba, hiszen százszázalékos almaléből, citromból és virágmézből áll. Dömötör Gergely hitvallása szerint elő kell bányászni a régi recepteket, a régi néptáncokat és a régi népdalokat, hiszen nekünk kell átvenni az idősebb generációtól ezt a zászlót és éltetni a magyar kultúrát.

A Bar!kád már digitálisan is megvásárolható, illetve előfizethető a http://www.dimag.hu/magazin/Barikad weboldalon!

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/a_pusztakovacsi_ciganyterrorrol_olvashat_a_legfrissebb_barkadban