A Tavares-jelentés után: Mit keresünk még az EU-ban? – Csütörtöktől a standokon a legfrissebb Bar!kád

Pörzse Sándor: … amikor a damaszkuszi út mentén rengeteg a pöcegödör és a bankautomata

Ritkán kér olyat egy főszerkesztő a saját olvasóitól, hogy egy másik újságot lapozzanak fel. Én most mégis ezt teszem. Feltétlenül olvassák el a múlt heti Magyar Narancsot, amelyben Szegedi Csanád nyilatkozik! A valamikori jobbikos alelnök, EU-parlamenti képviselő és nem mellesleg lapunk volt résztulajdonosa beszél az érzéseiről, a zsidóságáról, meglebegteti a jövőt, és közben olyan morális mélységbe süllyed, amelyre én nem is tudok példát a hazai közéletből.

Vona Gábor: Ami a Tavares-jelentésből kimaradt

Az elmúlt hét a Tavares-jelentésről szólt. Ebben egy rettenetesen erőltetett és szánalmas támadást intézett a magyar kormány ellen a magyar szocialisták által felhergelt európai baloldal. Hogy ez a jelentés mit tartalmazott, milyen témákat boncolgatott, milyen stílusban és céllal, már teljesen lerágott csont, azzal nem is érdemes foglalkozni. Ahogy a miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva a Parlamentben elmondtam, az egész jelentés, annak vitája és megszavazása egy kutyakomédia, amiben mindenki eljátszhatta a szerepét. Amiről érdemes szólni, az néhány olyan dolog, amelyről a vita során – bennünket kivéve – senki sem beszélt.

A tehetség kevés, ide államférfi kell

Orbán Viktor a kardot még időnként, erős felindulásból kirántja, majd az ellenfél felemelt mutatóujját meglátva vissza is teszi a hüvelyébe – mondta el a Bar!kádnak Balczó Zoltán. A Tavares-jelentés körüli vitákkal összefüggésben a Jobbik alelnöke hangsúlyozta, Magyarországnak nem tehetséges politikusra, hanem elszánt államférfira van szüksége. Az Országgyűlés alelnöke szerint ugyanakkor valóban létezik az a kettős mérce, amit az Európai Unió alkalmaz Magyarországgal szemben.

Mit keresünk még az EU-ban?

Az Európai Parlament színterére helyeződött át néhány napra a Fidesz és az MSZP ádáz küzdelme a magyarországi tartományi hatalomért. A Magyarországot elítélő Tavares-jelentés sem egyéb, mint az európai szocialisták és balliberálisok, valamint a jobbliberálisok egy újabb csörtéje azért, hogy kinek az irányítása alatt szülessen meg végérvényesen az Európai Egyesült Államok. 2014 a választások éve lesz. Magyarországon és az Európai Parlamentben is. A kampány dübörög…

A lakosság már fegyverkezik

A debreceni befogadó állomás környéke élhetetlenné vált az idegenek miatt. Ordibálás, rablás, rongálás jellemzi a „politikai menekülteket”, tájékoztatták lapunkat a helyiek. A környező települések lakossága pedig megrohamozta a fegyverüzleteket, és engedély nélküli lőfegyverekre költenek vagyonokat. Eközben Vámosszabadiban az egyre több határátlépő miatt újabb tábort nyitnak a helyiek tudta és beleegyezése nélkül.

Amire Matula bácsi is büszke lenne

Nekünk nincs berkünk, nincs nádasunk, de itt van még a gólya és él a Csikasz is. Nem panaszkodhatunk – állítja Molnár Levente, Tüskevár polgármestere. A Fekete István nagyszerű regényében szereplő berekbeli élet ugyan ma már nem hasonlítható össze a Veszprém megyei faluvilággal, de a helyiek szerint még Matula bácsi is büszke lenne az igazi közösségként működő településre.

Mutyifilter

Hogy a Fidesz a rokonoknak és a haveroknak osztotta szét a Nemzeti Dohányboltok jó részét, köztudott. Ahhoz hasonlóan, hogy az egészségvédelemhez ennek semmi köze, és hogy a dohányosok száma a törvény miatt nem lesz kevesebb, a csempészáru viszont megszaporodik. Talán az egyetlen kérdés, ami a trafikok júliusi megjelenésével kapcsolatban felmerülhet, hogy mi lesz a sorsa a koncesszió nélkül maradt kisboltoknak?

A körhinta forog tovább (2. rész)

Uniós csatlakozásunk óta vagyonokat lehet keresni az áfacsalás-biznisszel, sőt még a drogkereskedelemnél is jobban hoz a konyhára, miközben a tisztességes hazai szereplők teljesen kiszorulnak a piacokról.

A Tavares-jelentés margójára

A kormánypártok nem kívánnak a közösségtől eltávolodni, a konfrontáció jórészt csupán egy tudatosan felépített kommunikációs stratégia része. Az Iránytű Intézet elemzi a Tavares-jelentés utózöngéit politológus szemmel.

Nevessen politikusokon!

Bár a Parlament nyári szünetre ment, a közügyek iránt érdeklődőknek nincs mitől tartaniuk. Az idei nyárelő legfurább, legviccesebb és legcikibb írásbeli kérdéseiből szemezgettünk. Könnyed, humoros összefoglaló egy nem igazán ismert parlamenti műfajról.

Életre keltett vitézek

Ma, a modern irányzatok kuszaságában egyre kevesebb szerep jut a hagyományokra épülő művészetnek, amely az eddigi értékek rombolása helyett építve szolgálja a jövő nemzedékeket. A klasszikus alapokból kiinduló Jánváry Zoltán grafikusművésznek mégis sikerült világhírnevet szereznie. Mint fogalmazott, nincs ember a világon, akit ne érintene meg az a marcona, de mégis színes katona, akit mindenhol csak úgy hívnak: huszár.

Trónviszályok, gyilkosságok a XIV. század folyamán (1. rész)

Különösen a középkor időszakában jelentett komoly problémát egy ország életében, ha az elhunyt uralkodó nem rendezte még élete folyamán egyértelműen az utódlás kérdését. Szintén probléma adódott akkor, ha a kijelölt személyt az ország vezetői ilyen-olyan okok miatt nem fogadták el megfelelő uralkodónak. Ebben az esetben több alkalommal akár véres, a kegyetlenséget sem mellőző trónharcok vették kezdetüket, melyek sokszor az adott ország meggyengülését is eredményezhették. Ilyen kaotikus időszaka volt hazánk történelmének az I. Lajos halálát követő időszak.

Borsod és Gömör határán

Aztán úgy is fordulhat a sors, hogy egy reggel arra ébredsz: elég volt ebből az egészből, be sem kapcsolod a gépet, a televíziót, a wifit, a 3G-t, fel sem ütöd a lapokat, hisz már kívülről tudod, mi következik. Mert amúgy tényleg nem érdekel a melegfelvonulás, nem érdekel, ki kivel mit csinált, nem érdekel ez az egész aberrált világ, amit az index, az origo meg a többi belpesti hírportál teremt számodra. Ja, igen: talán azért sem érdekel ez az egész, mert éppen egy kis borsodi faluban ülsz a tornácon, és itt igazán ostoba és fölösleges időtöltés lenne a melegek jogaival foglalkozni, vagy a nyolcszázhuszonötödik tehetségkutató verseny győzteséről, illetve az unokatestvéréről, a kutyájáról vagy annak párzási szokásairól olvasni.

Kata Pult

Lapunk állandó szerzője, publicistája, Nagy Kata ezúttal négy újabb novellájával hoz felüdülést a rekkenő nyári hőségbe. Ezúttal a Menyasszony a búzatáblában, a Nők a stand mögött, az Apa Cucumucuja és a Szivárványszínű pálcikahas című műveit ajánljuk a Bar!kád olvasóinak figyelmébe.

A Bar!kád már digitálisan is megvásárolható, illetve előfizethető a http://www.dimag.hu/magazin/Barikad weboldalon

Article source: http://alfahir.hu/a_tavares_jelentes_utan_mit_keresunk_meg_az_eu_ban_csutortoktol_a_standokon_a_legfrissebb_barkad