Megpuccsolták Vadim Tudort

A magyarellenes pártelnök törvényellenesnek tartja a döntését, és a Nagy-Románia Pártból való kizárással fenyegette meg a kezdeményezőket.

képA magyarellenes Nagy-Románia Párt (PRM) országos választmánya hétvégén rendkívüli ülést tartott, ahol az alakulat teljes vezetőségét visszahívták, élén Corneliu Vadim Tudor elnökkel – írja a Krónika.ro.

A 24 területi szervezet részvételével, ám Tudor távollétében Bukarestben rendezett szombati gyűlésen rendkívül éles bírálatok fogalmazódtak meg a párt alapító elnökével szemben. Dumitru Badea, a PRM Neamţ megyei elnöke (a rendkívüli választmányi ülés egyik kezdeményezője) szerint Tudor okolható a part mélyrepülésével, mindössze 1-2 százalékos támogatottságával. A moldvai politikus azzal vádolta az elnököt, hogy a tavalyi választásokon miatta nem jutottak vissza a parlamentbe (ahonnan 2008-ban estek ki), mivel Tudor kampányrendezvények helyett többnyire televíziós show műsorokban mutatkozott.

Érdekes módon részt vett az ülésen a néptribün jobbkeze, a szintén szélsőségesen magyarellenes Gheorghe Funar főtitkár, aki maga jelentette be az elsöprő többséggel meghozott, a PRM állandó és igazgatótanácsának, valamint elnökének leváltásáról szóló döntést. A választmány július 27-re rendkívüli kongresszust hívott össze, amelyen megválasztják az új vezetőséget.

Vadim Tudor alapszabály- és törvényellenesnek tartja a választmány döntését, és a PRM-ből való kizárással fenyegette meg a kezdeményezőket. “Engem nem lehet leváltani a párt éléről, hiszen én alapítottam, a szabadalmi hivatalnál az én nevemre jegyezték be. A magyarok hiába dörzsölik a markukat, a PRM nem fog megszűnni” – nyilatkozta visszahívása kapcsán a 2009-ben európai parlamenti mandátumot szerzett, magyargyűlöletéről elhíresült politikus.

Tudor azzal vádolta meg a kormányzó Szociáldemokrata Pártot (PSD) és személyesen Viorel Hrebenciuc parlamenti képviselőt, hogy ők állnak a „puccskísérlet” mögött, szerinte a PSD be akarja kebelezni a PRM-et.

 

kronika.ro – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/megpuccsoltak_vadim_tudort