Drezda: a II. Világháború legnagyobb tömeggyilkossága

A németek ma már emlékezni is alig mernek Drezda barbár elpusztítására. Lenhardt Balázs megtette helyettük is.

Az elhallgatott történelem egyik legsötétebb fejezete, hogy a II. Világháború legborzalmasabb háborús bűntettét az angolszászok követték el egy majdnem ezeréves, gyönyörű német város, Drezda porig rombolása során.

A keletről Németországra támadó vörös hordák elől közel egymillió ember menekült Szászország fővárosába, amely semmiféle katonai potenciállal, hadianyaggyárral nem rendelkezett, sőt a németek az angolszászok terrorbombázásait elkerülendő kifejezetten nyílt várossá tették.

Ennek ellenére sok másik védtelen városhoz hasonlóan Drezda sem kerülhette el sorsát: az Angol Királyi Légierőnél 1943. januárjától parancsba volt adva a lakosság lehetőleg maximális mértékű elpusztítása, a német nép moráljának megtörésére. Borzalmas fintora a sorsnak, hogy 1945-ig nem sikerült megtörni a teutonokat, de megtette azt az elmúlt jó hatvan liberális agymosása: ma már halottaikat sem gyászolni, hőseikre sem megemlékezni nem mernek.

Megtette ezt helyettük is Lenhardt Balázs, a Jobbik képviselője napirend utáni felszólalásában az Országgyűlésben.

barikad.hu

Article source: http://barikad.hu/drezda_a_ii_vilaghaboru_legnagyobb_toemeggyilkossaga-20120302

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .