Jobbik: Orbán tartsa tiszteletben a bíróság döntését!

A Jobbik szerint a független magyar bíróság döntései mindenkire kötelezőek, “függetlenül attól, tetszik vagy nem tetszik”, azokat Orbán Viktor is tiszteletben kell tartania.

jobbikA független magyar bíróság döntései mindenkire kötelezőek függetlenül attól, tetszik vagy nem tetszik – szól az a már-már közhelynek tűnő mondat, amelyet annyiszor lehetett hallani az elmúlt években, kivált a fideszes politikusok szájából – áll a Jobbik közleményében.

Így reagált a párt pénteken az Alfahírhez eljuttatott közleményében arra, hogy a miniszterelnök arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, minden törvényes eszközt használjon fel a szombatra, Budapestre tervezett „alkotmányellenes” anticionista rendezvény megakadályozására.

A nemzeti radikális párt szerint Orbán Viktor miniszterelnök „észak-koreai mintát követ, vagy az emberi jogokat számtalanszor megsértő izraeli példákból meríti a jogállamiságról alkotott nézeteit.”

A független magyar bíróság által jóváhagyott, törvényes módon bejelentett, először a rendőrség által is tudomásul vett – utólag épp Orbán Viktor utasítására törvénytelenül betiltott – rendezvényt nem tilthatja be a Fidesz elnöke, ahogy a Jobbikot sem félemlítheti meg csak azért, hogy kedvében járjon a Zsidó Világkongresszuson részt vevőknek – szögezi le a közlemény.

A nemzeti párt szombaton 10 órakor mindenkit vár „a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően megrendezendő s a bíróság által is jóváhagyott kegyeleti megemlékezésre a budapesti Vértanúk terére.”

A Zsidó Világkongresszus vasárnaptól Budapesten tartja háromnapos közgyűlését.

 

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/jobbik_orban_tartsa_tiszteletben_a_birosag_donteset