Izrael katonákat küldött Magyarországra 2004-ben?

Egy szerkesztőségünk birtokába került dokumentum szerint 2004 májusában Izrael mintegy kétszáz katonát küldött Budapestre.

Egy szerkesztőségünk birtokába került dokumentum szerint 2004 májusában Izrael mintegy kétszáz katonát küldött Budapestre, hogy biztosítsák a Zsidó Közösségek Európai Tanácsa (ECJC) ülésezését.

A 2004. május 19-i keltezésű levelet Gönci Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) akkori biztonsági vezetője írta Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitánynak. Ebben a május 20-23. közötti zsidó vonatkozású rendezvények fokozott rendőri védelmét kérték, hivatkozva a “feszült nemzetközi helyzetre”. A levél tanúsága szerint az eseményre Medgyessy Péter akkori kormányfő is meghívást kapott.

A levél arról is említést tesz, hogy a május 23-i, Izrael állam függetlensége melletti “szolidaritási rendezvény” biztosítására kétszáz izraeli katona is Budapestre érkezett.

Fotó: alfahir.hu

Fotó: alfahir.hu

Eddig nem cáfolták

Az Alfahír az ügyben péntek délelőtt megkereste a Mazsihiszt, hogy erősítsék meg vagy cáfolják a levél eredetiségét. A dokumentumot emailben is elküldtük, de ezidáig nem kaptunk választ. A szóban forgó eseményről mindenesetre egy nemzetközi zsidó szervezet is beszámolt.

A Mazsihisztől arra a kérdésünkre sem kaptunk választ, hogy a Zsidó Világkongreszus (WJC) hétvégén kezdődő ülésének biztosítása céljából érkeznek-e hazánkba izraeli katonák, és amennyiben igen, milyen létszámban és pontosan mettől meddig.

A Moszad már itt van

Amint arról portálunk is beszámolt, a Bors csütörtöki lapszámában titkosszolgálati forrására hivatkozva azt írta, az izraeli titkosszolgálat, a Moszad, illetve az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei is hetek óta fővárosunkban tartózkodnak. Egy névtelenül nyilatkozó titkosszolgálati szakértő szerint az ország összes rendőrségi besúgóját riasztják, akiknek a legkisebb és ­legbanálisabb, a rendezvényhez kapcsolható adatról értesíteniük kell a hatóságokat.

A katonai elhárításból, nemzetbiztonsági szolgálatból, terrorelhárításból, rendőrségből  és titkosszolgálatokból egy külön operatív törzs állt fel, amely folyamatos kapcsolatban van a külföldi társszervekkel.


alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/izrael_katonakat_kuldott_magyarorszagra_2004_ben