A Mazsihisz felszólít, Orbán utasít

A Mazsihisz felszólította a kormányt, Orbán pedig utasította a belügyminisztert, akadályozza meg az anticionista rendezvényt.

utOrbán Viktor pénteken miniszterelnök arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy minden törvényes eszközt használjon fel a szombatra, Budapestre tervezett, “alkotmányellenes” anticionista rendezvény megakadályozására.

A Kormányzati Információs Központ Miniszterelnöki Sajtóiroda MTI-nek küldött közleményében közölte azt is, Orbán Viktor arra kéri “a Legfelsőbb Bíróság (2012. január 1-jétől Kúria – szerk.) elnökét, vizsgálja meg, Magyarországnak milyen jogi eszközök állnak rendelkezésére, hogy érvényt szerezzen az alkotmánynak.”

A Mazsihisz szintén tajtékzik és közleményt adott ki, melyben a szervezet azt állítja: alaptörvény-ellenes, hogy a bíróság engedélyezte a szombati megemlékezést a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira.

„A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége meglepetéssel fogadta a bíróság döntését, amellyel megváltoztatták a rendőrség határozatát, és engedélyezték a holnapra tervezett szélsőjobboldali tüntetést” – áll a közleményben. A Mazsihisz úgy véli, a tüntetés „kizárólag arra alkalmas, hogy megzavarja a köznyugalmat, és rontsa Magyarország hitelét.”

A Mazsihisz felszólítja (!!!) a Kormányt, hogy „az Alaptörvény betűjének és szellemének megfelelően haladéktalanul intézkedjen, és minden törvényes eszközzel akadályozza meg, hogy politikai célokból tovább rombolják Magyarország külföldi megítélését, ne hagyják, hogy a magyarságot a gyűlölködőkkel azonosítsák.” A szervezet szerint a Fővárosi Munkaügyi és Közigazgatási Bíróság mostani döntése a régi joggyakorlatot követi, és „nem veszi figyelembe, hogy az Alaptörvény szigorúan tiltja az emberi méltóságot sértő cselekményeket.”

Mint ismert, eredetileg ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész hirdetett május 4-re, a Zsidó Világkongresszus napjára antibolsevista és anticionista népgyűlést a Szabadság téri Hazatérés Temploma elé. Ifjabb Hegedűs a református egyház nyomására lemondani kényszerült a gyűlést, ezután felesége, Hegedűs Lorántné jobbikos országgyűlési képviselő jelentett be megemlékezést a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira az eredeti helyszíntől nem messze, a Vértanúk terére. A megemlékezés pont az emberi méltóság melletti kiállásra és az emberi méltóságot semmibe vevő ideológiákra hívja fel a figyelmet.

 

MTI nyomán – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/a_mazsihisz_felszolit_orban_utasit