Máris csúszásban az új trafikpályázatok

Már hétfőn új trafikpályázatot kellett volna kiírni 1417 olyan településre, ahol az első körben senki nem akart nemzeti dohányboltot nyitni - írja a csütörtöki Világgazdaság.

cigarattákEgyelőre nem lehet pályázni arra az 1417 településen lévő trafik-koncesszíóra, ahova az első körben nem érkezett ajánlat a február 22-i határidőre - tudta meg a Világgazdaság a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Ügyfélszolgálati Információs Irodájától. "Talán 1-2 héten belül" - válaszolta az egyik ügyfélszolgálati munkatárs a lap azon kérdésére, hogy mikortól lehet újra pályázni.  A cikk felidézi, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. ezeken a településeken eredménytelennek nyilvánította a pályázatokat, és még március 29-én azt ígérte, hogy új kiírást tesznek közzé a felhívást követő 30. napon.

Elsősorban a kicsi, 1000 fő alatti településeken nem jelentkezett senki a koncessziós pályázaton. Ezeken a helyeken a törvény mindössze egy dohánybolt nyitását engedélyezi. A késedelem oka az lehet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 10 helyett 12 százalékos árrést garantálna a trafiktörvényben a dohány-kiskereskedőknek - írja a napilap.

Világgazdaság arról is ír, hogy új szereplője lehet a dohánypiacnak a Trafikos Franchise Kft. is, amely honlapja szerint azért jött létre, hogy a Trafikos Franchise Rendszer és a Trafikos Drink Franchise Rendszer működtetésével segítse a nemzeti dohányboltok üzemeltetésére vállalkozókat. A cég egyebek között minden szükséges áru, termék és szolgáltatás vonatkozásában felkutatja a legkedvezőbb beszerzési árat és minőséget biztosító szállítót.

MTI - alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.