Jobbikosokra támadtak a szoci majálison

Két Jobbik IT-tagot és a Szent Korona Rádió munkatársát támadás érte a ma délelőtt megrendezett MSZP felvonuláson.

Két Jobbik IT-tagot és a Szent Korona Rádió munkatársát támadás érte a ma délelőtt megrendezett MSZP felvonuláson – tájékoztatta portálunkat Tóth Máté, a pécsi Jobbik IT elnöke.

“Az Ifjúsági Tagozat egy aktivistája és jómagam, tiltakozásul a kommunista jelképek használata ellen, az áthúzott „KOMMUNIZMUS” és „ÖNKÉNYURALOM” feliratú táblákat tartottunk magunk elé. Szomorúan vettük tudomásul, hogy a Magyar Szocialista Párt szimpatizánsai egyetértenek az imént felsorolt két fogalommal. A felvonulás résztvevői hangosan sértegettek, szidtak minket” – írta közleményében Tóth.

“Egy sokaságból kilépő úriember nem elégedett meg a verbális sértegetéssel. Tiltakozásul a Szent Korona Rádió tudósítójának kamerázása ellen, megpróbálta annak kezéből kiverni a kamerát. Ezután több percen keresztül lökdöste az újságírót és engem. Az általam tartott táblát megpróbálta elvenni és széttépni. Az atrocitásnak végül a hívásunkra érkező rendőrök vetettek véget” – olvasható a közleményben.

A Jobbik Pécsi Ifjúsági Tagozat felszólítja a Magyar Szocialista Pártot, hogy határolódjon el a támadástól! A ránk támadó úr ellen meg fogjuk tenni a szükséges jogi lépéseket. Az eseményekről videófelvétel készült, melyet csatolni fogunk feljelentés mellé – zárul a közlemény.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/jobbikosokra_tamadtak_a_szoci_majalison