Nyáron nem okoz gondot a havazás

Mindenre felkészült a télügyi biztos, antiszemita inzultus a tüzéptelepen, a Tiszaburát büntette az MLSZ. Friss álhíreink következnek.

Szakad a Századvég

Belső konfliktusok miatt szakad a Századvég közvélemény-kutató cég - tudta meg a Heti Válasz. A lap információi szerint a felek megegyeztek a válás feltételeiről is, így a jövőben a szakadárok a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Jobbik, a Fidesz, az LMP és az Együtt 2014 támogatottságát mérhetik majd. A Századvégnél azonban állítják: nem viselte meg őket a kettéválás, ami abból is kiderül, hogy egy héttel a történteket követően ki is adták az első jelentésüket. Eszerint az általuk megkérdezett Fidesz-szavazók 100%-ban a kormánypártot támogatnák, amennyiben most vasárnap lennének a választások. A legnépszerűbb politikus a minta alapján Orbán Viktor, akit szorosan követ Kósa Lajos és Rogán Antal.

Megépítette a Halálcsillagot Széles Gábor

Az utóbbi hetekben számos találgatásra adtak okot Széles Gábor vállalkozó Facebook-bejegyzései. A milliárdos ugyanis több ízben tett utalást egy óriási találmányra. “Van egy álmom...most említem először.Most már egy ideje csak dolgozunk rajta...Még nyárig vagy legkésőbb őszig csak dolgozunk.../Ha elmondanám azt hinnétek, hogy ez a pragmatikus ember megőrült./De ha ez bejön akkor végre Magyarország olyan növekedési pályára áll amin már vagy ötszáz éve nincs!!!Ha ez bejön akkor jövőre Orbán Viktor kétharmaddal fog megint nyerni. Annyi csoda történt velem már életemben.Igaz ez egy sokkal nagyobb léptékű "csoda" lenne, de miért ne lenne ez még lehetséges?Miért ne érhetne végre ne csak engem hanem a magyarokat is óriási szerencse?Őszig ne kérdezzetek csak figyeljetek!” - írta.Többen tudni vélték, hogy egy önmagától áramot termelő energiacelláról van szó, ám ennek működőképességét több szakember is vitatta. A Népszava megbízhatatlan forrásokból úgy értesült, szó sincs ilyesmiről: Széles a Star Wars-filmekből jól ismert Halálcsillagot építette meg egy volt Ikarus-gyártelepen, szeptemberben pedig az égre küldik majd. A szerkezet a film tanúsága szerint képes lehet majd bolygókat pusztítani, ám a lap úgy tudja, a Széles-féle fejlesztés más célokra is alkalmas lesz: Magyar Hírlapokat lő majd a világ összes háztartásába.

Feljelentette vásárlóját a tüzéptelep tulajdonosa

Rasszizmus, uszítás és antiszemitizmus - ilyen vádak miatt áll majd bíróság elé hamarosan az a férfi, aki egy PB-gázpalackot szeretett volna vásárolni egy máriakálnoki tüzéptelepen. A feljelentést Schuwenberg Mózes, a telep tulajdonosa tette, mert állítása szerint vásárlója által antiszemita inzultus áldozata lett. - "Szevasz, Mózes, adj gázt" - ezzel a mondattal kezdett inzultálni, ami az Élet Menete közeledtével a motoros felvonuláshoz hasonlóan egyértelmű provokáció. Nem engedhetjük, hogy ilyen mértékben elszabaduljon a gyűlölet a társadalmunkban - vélekedett az áldozat. A feljelentett férfi, aki nem kívánta kommentálni a történteket, szabadlábon védekezhet.

Bocsánatot kért Stohl

Óriási felháborodást váltott ki Stohl András nemrégiben tett nyilatkozata. Mint ismert, a színész egy egyetemi előadás alkalmával azt mondta a diákoknak: nem tudja megígérni, ha visszakapja jogosítványát, akkor nem fog újra előfordulni, hogy ittasan ül a volán mögé. "Két év múlva visszakapom a jogosítványomat, de nincs arra biztosíték, hogy soha többet nem követem el ezt a hibát" - nyilatkozta a híresség. Stohl azóta bocsánatot kért rajongóitól és kritikusaitól: "elnézést kérek mindenkitől, akit felháborítottam, tudom, hogy jogosak a kritikák azok után, hogy a börtönben töltött időszak után több iskolában is prevenciós előadásokat tartottam. Ha újra ott lennék az előadóteremben, biztosan nem beszélnék ilyeneket. Azért csúsztak ki a számon az ominózus mondatok, mert iszonyatosan be voltam kokainozva, kurva jó volt" - nyilatkozta. Torgyán József nem kommentálta az esetet, mivel semmi köze hozzá.

Megint büntetett az MLSZ

Ülésezett, s újabb büntetéseket szabott ki a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága. Az MLSZ honlapján olvasható jelentés szerint a 43 néző előtt lejátszott Eger-Paks találkozón tapasztalt rendezési hiányosságok miatt a házigazda csapatot 400 ezer forintra büntették, amiért az üres vendégszektor elé nem állítottak biztonsági embereket. A Paks otthon maradó nézői miatt 300 ezer forintos büntetésben részesült. A Ferencvárost visszaesőként 3 millió forintra büntették, mert a Siófok elleni találkozón a szurkolók ütemes tapsa félelmet kelthetett a gyanútlan, tapsolástól félő emberekben. A Siófok megúszta egy 200 ezres bírsággal, amit azért kaptak, mert a Balaton vize nem volt legalább 21 fokos. A Kaposvár és a Debrecen félmilliós, az Újpest, a Videoton és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 3. osztályban játszó Tiszaburai SE 145 632 forintos büntetést kapott, ezeket azonban már nem volt kedve megindokolni a fegyelmi bizottságnak.

Mindenre felkészült Bakondi

A váratlan hideg, a szél és a havazás számos nehézséget okozott az elmúlt hónapokban, ezért minden eshetőségre felkészültünk - jelentette ki sajtótájékoztatóján Bakondi György, télügyi biztos, aki egyúttal ígéretet is tett arra: az elkövetkező hónapok során semmilyen havazás, vagy hófúvás nem nehezítheti meg a közlekedők dolgát. A kormány augusztusig 40 hókotrót bérelt, a következő négy hónap során pedig - köszönhetően egy állami finanszírozású esélyegyenlőségi programnak - 6000 roma munkást foglalkoztat majd, akik feladata az esetleges hó ellapátolása lesz. Bakondi állítása szerint már biztos a dolgában, de hozzátette: "aki teheti, azért ne induljon útnak. Aki mégis ezt teszi, vezessen óvatosan. Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok! Jobb adni, mint kapni! Ahány ház, annyi szokás."

A cikk megjelent a Bar!kád hetilap korábbi számában
alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.