Előadások és koncertek a Nemzeti Majálison

A Jobbik vezetőinek előadásait koncertek követik, de számos ingyenes programmal is várnak mindenkit a Hajógyári-szigetre. Szép az idő is.

Délelőtt fél tízkor megkezdődött a Nemzeti Majális a Hajógyári-szigeten. A jobbikos szervezésű rendezvényen Z. Kárpát Dániel és Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselők, Volner János alelnök és Vona Gábor párelnök tartanak előadást. Délutántól estig koncertek lesznek, de egész napos programokkal is várják a családokat.

A Magyar Vöröskereszt és a Jobbik szervezésében 10 órától 18 óráig véradás lesz a majális helyszínén. A rendezvény ideje alatt a családok ingyenes programokon (állatsimogató, ugrálóvár, kézműves foglalkozások, íjászat) és koncerteken (Ismerős Arcok, Romantikus Erőszak, Kárpátia, Lord) vehetnek részt.

Gyöngyösi Márton: bárki közénk állhat!

Örülünk, hogy meg lehetett tartani a Nemzeti Majálist, hiszen az utóbbi időben Orbán Viktor kedvétől függ, mi van betiltva és mi nincs – kezdte előadását Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője, kicsivel fél 12 után.

A „listázásáról” elhíresült honatya a kettős állampolgárság kérdéséről beszélt. Mint mondta, a világ országaiban ehhez a témához sokkal radikálisabban nyúlnak hozzá, mint nálunk. A Knesszet például tiltja a kettős állampolgárságot képviselői körében, ennek ellenére Ilan Mor izraeli nagykövet volt az egyik leghangosabb tiltakozó.

Vizsgáljuk meg, ha vannak kettős állampolgárok az Országgyűlésben, jelenthet-e az nemzetbiztonsági kockázatot – vázolta a Jobbik álláspontját, ami Gyöngyösi szerint sokkal „liberálisabb”, mint más országokban a gyakorlat. A kettős állampolgárság azt jelenti, hogy két államhoz kötődik valaki, akár két államhoz érezhet lojalitást is, így ebben veszély rejlhet – fűzte hozzá.

„A holokausztot a magyar identitás részévé kell tenni” – emlékeztetett Gyöngyösi Márton a Lázár János által többször hangoztatott elméletre. A zsúfolásig telt központi sátorban a képviselő elmagyarázta: Aki nem holokauszt-túlélő, az felelős a holokausztért, ártatlan ember nincs – legalábbis ezt mondják.

Gyöngyösi Márton elmesélte, hogy korábban bekerült a parlamentbe egy gáztározókról szóló tervezet, ami mellett egy mondat is szerepelt: 2013-ban 50 százalékkal kívánják megemelni a holokauszt-túlélők kárpótlását. Később a Jobbik felháborosáda nyomán egyébként a kommunizmus áldozatai is megkapják az emelést.

Sajnos úgy tűnik, a hazai zsidóság nagy része a cionizmus mellé állt, pedig ez nem volt mindig így – részletezte Gyöngyösi, majd hozzátette: nem az számít, hogy valaki cigány vagy zsidó, hanem az, hogy harcolnak-e a nemezeti ügyért, avagy sem. Volt egy olyan korszak, amikor a zsidóságot be lehetett vonni a nemzeti ügyekbe, ez a Horthy-korszak volt – részletezte. Akkor – mint mondta- tudtak azonosulni Trianon fájdalmával, a nemzet ügyeivel, sőt, számos irredenta dalt is zsidók szereztek – tette hozzá.

Ebben a kédéskörben a Jobbik azt mondja, hogy a magyar nemzeti ügy képviseletére várja minden honfitársuk támogatását, segítségét, függetlenül a származástól. A Jobbikban megvan a nyitottság – mondta a képviselő- arra, hogy együtt tudjanak működni azokkal, akik magukénak érzik a nemzet ügyét.

Volner János: a Jobbik tüntetni fog a trafikmutyi és az offshore-pénzek miatt

Előadása utáni sajtótájékoztatóján Volner János bejelentette, hogy a Jobbik jövő hét pénteken délután 5 órakor tiltakozó megmozdulást fog tartani a Fidesz Lenvay utcai székházánál. Mint elmondta, a tüntetést a trafiktörvény visszásságai és az offshore cégeknek juttatott állami támogatások miatt tartják.

volner

A képviselő emlékeztetett: a Fidesz ellenzéki pozícióból arról beszélt, hogy „offshore-lovagok” vannak Magyarországon, most pedig amikor kormányra kerültek, offshore cégeket juttat tömegével állami megrendelésekhez. Hozzátette, hogy a trafikpályázatnak sem arról kellett volna szólnia, hogy a kormány a saját érdekköreit támogatja belőle.

Volner János: versenyképeseknek kell lennünk!

Délelőtt fél 11-kor elkezdődött Volner János, a Jobbik alelnökének előadása. A képviselő a magyar export-import visszaeséséről beszélt, továbbá az államadósság növekedéséről. Mint fogalmazott: A fejlett országoknak arra van szükségük, hogy olcsón dolgoztassák például a magyar embereket, ugyanis ők ettől tudnak fejlődni. Kitért arra is, hogy az energiaszektor Bokros Lajos alatt külföldi kezekbe került, pedig állami tulajdonú stratégiai ágazatnak kellene számítania, mint ahogy annyi országban láthatjuk.

majalis

Volner János szintén kitért a devizahitelesek problémájára. Mint mondta, az esetek harminc százalékában teljesen indokolatlan volt a hitel változása, közben a bankok folyamatosan gazdagodtak. Míg a Fidesz ellenzékben „offshore-lovagokról” beszélt, addig kormányra kerülve milliókat adnak Kajmán-szigeteki cégeknek – mondta Volner. Amikor a jobbikosok ezek ellen fellépnek, a választók bizalmának és a Szent Koronára tett esküjüknek felelnek meg – tette hozzá.

A nemzeti radikális párt képviselője megemlítette továbbá, ahogy a kormányközeli médiumok rengeteg hirdetést szereznek meg, “a Közgép tévés hidetései például értelmetlenek, hiszen nem olyan munkát végeznek, ami az átlag emberre vonatkozik” – mondta, majd hozzátette: „A gazdasági érdekkörök összefonódtak a politikával”.

Elmondta: A jogvédők Gyöngyöspatán próbálják megdönteni a törvényes rendet, hogy ezzel is a Jobbikot támadják. Ezt mutatja az is, hogy az LMP főtámogatója, Richard Field amerikai üzletember volt az, aki „kimenekítette” a cigányokat a jobbikos vezetésű településről, majd később csendben visszavitték őket – tette hozzá.

Voler János előadásában kitért továbbá arra, hogy a munkanélküliek ne értelmetlen közmunkát és segélyt kapjanak, hanem termelői feladatokat, mert célravezetőbb lenne. Továbbá szót emelt arról is, hogy Köves Slomo vezető rabbi egy interjúja szerint Magyarországon vannak a legjobb helyen a zsidók, viszont a Zsidó Világkongresszust az antiszemitizmus miatt tartják pont nálunk. Akkor most ki hazudik? – tette fel a kérdést a honatya.

Történelmi felhatalmazást kaptunk!

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője előadásában a devizahitelek tragikus kialakulásának okairól beszélt, valamint arról, a Jobbik szerint hogyan lehetne javítani a helyzeten.

Mint mondta, a devizahitelek, a népesedési válság és a kivándorlási krízis egy Bermuda-háromszöget alkotott Magyarországon. Kitért arra is, hogy felnéz azokra a hitelesekre, akik a bíróságokon keresik igazukat, egyben méltatta az Otthonvédelmi Tanács munkáját. „Így kéne viselkednie ennek a mocskos, züllőtt politikai garnitúrának is” – húzta alá a képviselő.

majalis

Hozzáfűzte: a Jobbik lehetőségeihez mérten próbál együttműködni a civil szervezetekkel. Ismert, múlt hét pénteken devizaügyi-kerekasztalt hívott össze a Jobbik az Országgyűlés Irodaházába, de ott sem a Bankszövetség, sem a többi parlamenti párt nem képviseltette magát a civileken kívül. Aláhúzta: a Jobbik az elszámoltatás pártján áll, és ha valaha megtörénne, hogy nem azt tennék, mint amit a választóknak ígérek, nyugodtan „kapják el őket az utcán”. Z. Kápát Dániel előadása után a nézőközönség kérdéseket tehetett fel a képviselőnek.

H.A.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/eloadasok_es_koncertek_a_nemzeti_majalison