MSZP-s majálison lépnek fel az állami népi együttes táncosai

A társulat művészeti vezetője az ügyet kellemetlennek nevezte, elmondása szerint csak hakniról van szó.

illusztrációA Magyar Szocialista Párt szerdai városligeti majálisán lépnek fel a Magyar Állami Népi Együttes táncosai. A társulat művészeti vezetője az ügyet kellemetlennek nevezte, elmondása szerint csak hakniról van szó.

A Magyar Állami Népi Együttes nevét használta fel az MSZP, hogy népszerűsítse idei majálisát – írta szombati számában a Magyar Nemzet, hivatkozva a párt önkéntesei által a Nyugati Pályaudvarnál osztogatott szórólapokra. Török Zsolt szóvivő a napilap megkeresésére úgy pontosított: a teljes együttes nem lesz jelen a rendezvényen, csupán annak néhány táncosa. Ennek ellenére az mszp.hu esemény naptárában most is a komplett társulat neve szerepel.

Nem volt hivatalos megkeresés

Az együttes művészeti vezetője a Magyar Nemzet megkeresésére leszögezte, a szocialista párttól semmiféle megkeresést nem kaptak, és nem is kötöttek szerződést. Mihályi Gábor hozzátette, valószínűleg néhány táncos hakniként fogadta el az ajánlatot. „Nem tudom ellenőrizni, hogy a művészeink szabadidejükben hol lépnek fel. Joguk van máshol is munkát vállalni. Sőt, érthető, hogy igyekeznek plusz kereset után nézni, hiszen havi 90-120 ezer forintért táncolnak, de annyi biztos: nem léphetnek fel a Magyar Állami Népi Együttes nevével” – nyilatkozta a művészeti vezető, aki a történteket helytelennek és kellemetlennek nevezte.

A Hagyományok Háza főigazgatója a lapnak elmondta, semmilyen hivatalos megkeresést nem kaptak, így táncosaik magánemberként vállalták a fellépést. Kelemen László hozzátette, ha valahol találkozni fognak ezzel a programkiírással, tiltakozni fognak a jogtalan névfelhasználás ellen, és levelet írnak az MSZP-nek.

Csellel hívták meg őket?

Az Alfahír megkeresésére a Hagyományok Háza főigazgatója elmondta, kedd reggel írásban kérték a szocialista pártot, hogy javítsák a programajánlót, de erre mostanáig nem érkezett válasz. Kelemen László az eset kapcsán kifejtette, elképzelhető, hogy a jövőben szabályozni fogják a társulat tagjainak önálló fellépéseit, mert a Magyar Állami Népi Együttes egy brand, amit védeni kell.

Portálunk az MSZP szóvivőjét is megkereste, aki megköszönve az ingyen reklámot elmondta, az állami együttes táncosai saját vezetőiktől is engedélyt kértek, a programra pedig egy rendezvényszervező cégen keresztül vállaltak fellépést.

Magyar Nemzet nyomán: alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/mszp_s_majalison_lepnek_fel_az_allami_nepi_egyuttes_tancosai