Gyulay Zsolt sógorának is jutott trafik

Gyulay Zsoltnak, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának sógora is elnyert két trafikpályázatot a 3. kerületben.

Gyulay Zsoltnak, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának sógora is elnyert két trafikpályázatot a 3. kerületben – írja az index.hu.

A lap információi szerint az Óbudán pályázatot nyerő Solymár László nem más, mint Gyulay Zsolt húgának, Gyulay Katalinnak a férje. Ezt a cégközlöny nyilvános adatai is megerősítik. Solymárné Gyulay Katalin az ugyancsak a III. kerületben működő TI44 2003 Kft. – Nívós ingatlaniroda ügyvezetője. A cégadatok között olvasható az anyja neve. Ez megegyezik Gyulay Zsolt anyjának nevével a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. adatainál.

Az index felkereste Solymárné Gyulay Katalin irodáját. A telefont ő vette fel. Amikor megkérdezték, hogy ő-e Gyulay Zsolt testvére, igennel válaszolt. Amikor viszont elmondtuk neki, hogy a trafikpályázatokkal miatt kérdezzük ezt, azt mondta, éppen tárgyalása van, keressék később. Amikor újra hívták, Gyulay Katalin megerősítette: valóban ő a testvére Gyulay Zsoltnak és a férje nyert koncessziót a pályázaton. Gyulay Katalin még megjegyezte: az ingatlankereskedelem mellett ő húsz éve foglalkozik dohány kiskereskedelemmel is.

A lap ezek után levélben megkereste Gyulay Zsoltot a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. sajtóoldalán keresztül, és 11 és 14 óra között folyamatosan hívták a cég kommunikációs vezetőjét. Amikor sikerült elérniük, azt ígérte, válaszol az újságírok kérdéseire. Több újabb telefon és újabb egy óra várakozás után továbbra is várjuk Gyulay Zsolt válaszát. Az index.hu ígéretet tett rá, hogy amint megérkezik, közzéteszik.

A dohány-kiskereskedelmi koncesszióra beérkezett pályázatokat a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. készítette elő bírálatra. A döntést a bíráló bizottságok hozták meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumon belül. Gyulay Zsolt, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. vezetője korábban azt mondta: a pályázati kiírás nyílt és tiszta volt, azon bárki indulhatott, a nyertes 5400 névben pedig “sok mindenkit fel lehet fedezni, főleg, ha kifejezetten az a szándék, hogy hergeljék a veszteseket”.

Gyulay Zsolt a Népszabadságban kedden megjelent interjúban arra a kérdésre, hogy nem csörgött-e sokat a telefonja a kinevezése után, ezt válaszolta:

De, rengeteget. Régi barátok hívogattak, hogy tudok-e nekik segíteni. Sokan megsértődtek. Mindenkinek elmondtam, hogy nem tudom befolyásolni az eredményt.

index nyomán – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/a_nemzeti_dohanykereskedelmi_zrt_vezerigazgatojanak_sogoranak_is_jutott_trafik