Vádat emelnek a Fidesz hajdúsámsoni frakcióvezetője ellen

A vádirat szerint  Máthé Attila Hajdúsámson akkori alpolgármestere, egy-egymillió forint kenőpénzt kért két helyi lakostól a leendő városi egészségház kialakítása érdekében.

Vesztegetés miatt vádat emelt Máthé Attila volt hajdúsámsoni alpolgármester, a Fidesz jelenlegi városi elnöke és önkormányzati frakcióvezetője ellen a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya. A vádirat megérkezett a Debreceni Törvényszékre – mondta Tatár Tímea, a törvényszék szóvivője kedden az MTI érdeklődésére.

A vádirat szerint – amit keddi számában a Népszabadság ismertetett – Máthé Attila elsőrendű vádlott a 2010-es választások előtt, amikor Hajdúsámson alpolgármestere, illetve polgármester-jelöltje volt, egy-egymillió forint kenőpénzt kért két helyi lakostól a leendő városi egészségház kialakítása érdekében.

A vesztegetési ügyben a vádirat szerint a másodrendű vádlott P. Elek közvetített. Máthé Attilát az egyik ingatlantulajdonos jelentette fel, aki akkor a Fidesz választási aktivistája volt, s a másik tulajdonossal együtt megtagadta az egymillió forint kenőpénz kifizetését.

Máthé Attila a nyomozás során végig tagadta a bűncselekmény elkövetését, míg P. Elek beismerő vallomást tett. “Ártatlan vagyok, nem követtem el bűncselekményt” – mondta Máthé Attila kedden az MTI megkeresésére.

Szavai szerint semmi olyat nem tett, amit a vádirat tartalmaz. “Az ügyészségi dokumentum hamis tanúvallomásra épül” – tette hozzá. Máthé Attila a bíróság előtt fogja megvédeni magát, s mint kifejtette: “bízik az igazságszolgáltatás pártatlanságában”.

MTI – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/vadat_emelnek_a_fidesz_hajdusamsoni_frakciovezetoje_ellen

Kategoriák: Egyéb kategória. Cimke . Könyvjelzők: permalink.