Elutasították Vona javaslatát, nem látogatnak Recskre a diákok

Elutasították a recski munkatáborban elkövetett rémtetteknek a fiatalok számára történő hiteles bemutatásáról szóló határozati javaslat tárgysorozatba vételét.

Elutasította az illetékes bizottság Vona Gábornak a recski munkatáborban a kommunista diktatúra erőszakszervezetei által elkövetett rémtetteknek a felnövekvő generációk számára történő hiteles bemutatásáról szóló határozati javaslatának tárgysorozatba vételét.

A Jobbik elnöke április 18-án ismertette a párt indítványát, mely szerint javasolják az Országgyűlésnek, hogy tegye az oktatás részévé az általános iskolák felső tagozataiban az egykori recski kényszermunkatábor helyén kialakított Nemzeti Emlékpark meglátogatását.

Akkor közölte: Heves megyében tett látogatása során tárgyalt a kérdésről Szabó Róberttel (Fidesz), a Heves Megyei Önkormányzat elnökével és Horváth Lászlóval, a Heves megyei kormányhivatalt vezető kormánymegbízottal, fideszes országgyűlési képviselővel, akik jelezték, hogy támogatják a kezdeményezést. Találkozott hét környező település, Recsk, Parád, Parádsasvár, Sirok, Mátraballa, Mátraderecske és Bodony polgármesterével, akik szándéknyilatkozatot írtak alá a kezdeményezés támogatásáról. Egyeztetett a Recski Szövetség vezetőivel is, akik szintén örülnek a javaslatnak. Április 26-án a Heves megyei közgyűlés ellenszavazat nélkül elfogadta azt a határozatot, amely szintén a kezdeményezés támogatására kéri a magyar Országgyűlést. Mindez pedig kellő alap ahhoz, hogy az Országgyűlés is elfogadja a javaslatot, amely 2014 szeptemberétől törvényerőre léphetne – vélte Vona.

Nem így történt, a fideszes többség még azt sem tette lehetővé, hogy az Országgyűlés elé kerüljön a javaslat:

Az elutasított javaslat teljes szövege itt olvasható.

kuruc.info – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/elutasitottak_vona_javaslatat_nem_latogatnak_recskre_a_diakok