Hegedűs Lorántné a bíróságon támadja meg a tiltó határozatot

A rendőrség indoklásában az 1947-es párizsi békeszerződésben foglalt kötelezettségekre hivatkozik és provokatívnak nyilvánítja rendezvény időpontját és célját.

A mai napon a délutáni órákban vettem kézhez a BRFK határozatát, amellyel betiltja a május 4-re tervezett, a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira történő kegyeleti megemlékezést. A rendőrség határozatának indoklásában – többek között – az 1947-es párizsi békeszerződésben foglalt kötelezettségekre hivatkozik és provokatívnak nyilvánítja rendezvény időpontját és célját – áll Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselőjének a közleményében.

Kimondja továbbá, hogy „a szervezők részéről a zsidó közösséggel kapcsolatos gyűlöletkeltésre alkalmas megnyilatkozások jelentek meg az írott és elektronikus sajtóban”. Ez utóbbi állítást minden tényszerű alapot nélkülöz, ugyanakkor súlyosan provokatív és nemcsak az én, de az államalkotó magyar nemzet minden jóérzésű tagjának érzékenységét bántja.

A határozat ellen azonnali hatállyal felülvizsgálati kérelemmel fordulok az illetékes bírósághoz. Meggyőződésem, hogy a független magyar bíróság érveimet figyelembe veszi, és így a rendezvény megtartására sor kerül.

Én így készülök és kérek minden támogatót, aki méltósággal és kegyelettel kíván emlékezni a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira, hogy szombaton vegyen részt a rendezvényen.

MTI – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/hegedus_lorantne_a_birosagon_tamadja_meg_a_tilto_hatarozatot

Kategoriák: Egyéb kategória. Cimke . Könyvjelzők: permalink.