Cionisták ellen tüntetni tilos!

Orbán kiadta a kádári ukázt: be kell tiltani és meg kell akadályozni minden olyan megmozdulást, mely sérthetné a WJC budapesti tanácskozását. A titkosszolgálatok együttműködnek a Moszaddal.

Orbán Viktor kormányfő arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy akadályozzon meg minden olyan tüntetést, szervezkedést, amely sérthetné a Zsidó Világkongresszus budapesti tanácskozására látogató vendégek és a magyarországi zsidó közösség emberi méltóságát – közölte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfői sajtótájékoztatóján.

A Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC) háromnapos ülést tart Budapesten. A vasárnapi megnyitón részt vesz Orbán Viktor is. A rendezvényen – amelyen a világ zsidó közösségeinek ötszáz képviselője vesz részt – megvitatják a zsidóságot globálisan érintő témákat, “a neonáci pártok előretörésének egyre aggasztóbb ügyét és a közel-keleti helyzetet”.

Lázár János hétfői tájékoztatóján elmondta, a miniszterelnök beszédet is mond a kongresszuson, ahol határozottan válaszolni kíván azokra a Magyarországot, a magyarságot és a kormányt ért vádakra, amelyekben “mindannyiunkat antiszemitának bélyegez a világ egy része”. Az államtitkár ezzel kapcsolatban súlyosan etikátlannak minősítette, ha a politikában, illetve az üzleti életben elszenvedett sérelmeket az antiszemitizmus vélelmezett vádjával viszonozzák.

Beszámolt arról is, hogy a kormány áttekintette azokat a “kéréseket”, amelyeket a világkongresszus a rendezvény előkészítésével kapcsolatban fogalmazott meg. Bejelentette: a kabinet mindent megtesz azért, hogy a vendégeknek és a magyarországi zsidó közösség tagjainak emberi méltósága ne sérüljön. Orbán Viktor ezért a legutóbbi kormányülésen arra utasította a belügyminisztert, hogy akadályozzon meg minden olyan tüntetést, szervezkedést, amely sérthetné a Zsidó Világkongresszus budapesti tanácskozására látogatók és a magyarországi zsidó közösség emberi méltóságát.

Másodszor is sztornózzák az anticionista népgyűlést?

Eredetileg ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész hirdetett a Szabadság téri Hazatérés Templomához „antibolsevista és anticionista népgyűlést” május 4-re, a Zsidó Világkongresszus kezdetének napjára. Felhívásában a lelkész egyebek mellett azt követelte, hogy a világkongresszus „ítélje el az 1919-es és az 1945 utáni judeobolsevik keresztyén- és magyarellenes terrort, annak zsidó vezetőit”. 

A református egyház gyorsan reagált ifjabb Hegedűs felhívására mélységesen elítélve azt, így a lelkész lemondani kényszerült a gyűlést. A tüntetés ettől még nem marad el, csak a lelkész helyébe felesége, Hegedűs Lorántné lépett. Hegedűsné szintén május 4-re hirdetett népgyűlést, de a Hazatérés Templomától kicsit távolabbi helyszínre, a Vértanúk terére. Bár a lényeg aligha változott, a felhívás szövege valamelyest módosult: a résztvevők „a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira” emlékeznek majd.

Vona Gábor, a Jobbik pártelnökén kívül felszólal Gyöngyösi Márton, aki egyebek mellett az amerikai és az izraeli példák alapján potenciális nemzetbiztonsági kockázatnak minősítené az izraeli-magyar kettős állampolgárságú kormánytagokat és döntéshozókat.

Orbán természetesen ott lesz a kongresszuson

Orbán Viktor még korábban kapott hivatalos felkérő levelet kapott a WJC elnökétől, Ronald S. Laudertől és Feldmájer Pétertől, akik megköszönték a budapesti találkozó lehetőségét, és ismertették azokat a körülményeket, amelyek miatt a Zsidó Világkongresszus a magyar fővárosban tartja soron következő összejövetelét. A miniszterelnök január végi válaszában örömmel nyugtázta, hogy itt lesz a tanácskozás, és elfogadta az arra szóló meghívást – fejtette ki Lázár János.

Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke a Süddeutsche Zeitung című német lapban hónap elején közölt, Az elveszett iránytű című vendégkommentárjában azt írta: Orbán Viktor második kormányzati ciklusában folytatott tevékenysége alapján úgy tűnik, hogy a demokráciáért és a polgári jogok érvényesüléséért folytatott küzdelem harcosából a magyar nacionalizmus vezető ideológusa lett. Ezenfelül Lauder szerint Magyarországot külföldön egy antiszemita és xenofób államnak látják, továbbá egyre gyarapodnak a cigány- és zsidóellenes megnyilvánulások. (Izraelt egyre többen fasisztának és népírtónak látják a világban, miközben folyamatosak palesztinellenes megmozdulások és akciók – szerk.)

Lauder végül azért döntött a budapesti kongresszusról, hogy “jelezzék” a szerintük rossz irányt (értsd: külföldi szervezetként a kormányra nyomást gyakoroljanak – a szerk.). A magyarországi “szélsőjobboldal” szerinte valódi veszélyt jelent az itt élő zsidók és cigányok számára. „A szélsőjobboldali és a szélsőséges Jobbik mozgalom erős befolyással bír” – állította Lauder. Hozzátette: támogatottságuk folyamatosan növekszik, a legfrissebb közvélemény-kutatások eredményei szerint a második helyen állnak, rögtön a kormánypárt mögött. „A Jobbik ideológiája közel áll a nácikéhoz és a párt néhány nyilvános állásfoglalása szándékosan reprezentálja és idézi fel a Hitler nevéhez köthető háború előtti magyar rezsim rendszerének emlékeit.” – vázolta a valóságtól meglehetősen elrugaszkodott álláspontját még a hónap elején Lauder.

A titkosszolgálatok együttműködnek a Moszaddal

A Zsidó Világkongresszus miatt már korábban Magyarországra érkeztek az izraeli terrorállam titkosszolgálatának, a Moszadnak az emberei. A magyar titkosszolgálatok együttműködnek velük. Az Index információi szerint a Belügyminisztérium és az összes hazai titkosszolgálat képviseltette magát azon a megbeszélésen, amelyre az izraeli titkosszolgálat, a Moszad is elküldte saját embereit.

A zsidó befolyás erősítése

A Zsidó Világkongresszus küldetési nyilatkozata szerint a szervezet keresi a módját, hogy “növelje a zsidó közösségek közti szolidaritást világszerte, elismerve Izrael állam központi szerepét a zsidó identitás kapcsán és erősítve a zsidó közösségek és a zsidó diaszpórák és Izrael közti kapcsolatokat.”

Hosszú évtizedek óta ez az első alkalom, hogy a kongresszust nem Jeruzsálemben tartják. Bár akár számos nemzetbiztonsági kockázatot is felvethet, hogy egy idegen állam, befolyásos idegen szervezete mit keres Magyarország szívében, illetve milyen további kockázatot jelent Izrael állam erőszakszervének, a Moszad ügynökeinek a megjelenése, az sem utolsó kérdés, hogy mennyibe kerülhet Magyarország számára a Zsidó Világkongresszus biztosítása.


MTI nyomán – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/cionistak_ellen_tuntetni_tilos