Magas beosztású fideszes is képbe került a Portik-Laborc találkozón

Magas beosztású fideszes neve is szóba került a Portik-Laborc-ügyben – ezt Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója ismerte el újságírói kérdésre sajtótájékoztatóján.

PortikMagas beosztású, jelenlegi kormánytag neve is felmerült a Portik-Laborc-ügyben – ezt Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója ismerte el újságírói kérdésre sajtótájékoztatóján.

Jelenlegi kormánypárti politikus, és egy kormánytag nevét is említi az ominózus beszélgetésben Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója – legalábbis ez derül ki a hangfelvételen, aminek a leiratát a napokban hozták nyilvánosságra. Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatóján ezt újságírói kérdésre ismerte el. A kérdésre, miszerint tud-e arról, hogy felmerült kormánypárti politikus neve is, Kocsis Máté azt mondta: „Hogyne tudnék róla, épp ez a probléma. Erre mondtam azt, hogy tisztességes ember ilyet nem csinál.” Hozzátette, erre utalt akkor, amikor azt mondta, hogy terhelő adatokat akart gyűjtetni bírákról, közéleti szereplőkről az akkori kormány, és a kormány alatt álló szervezetek. Személyiségi jogokra hivatkozva a Fidesz kommunikációs igazgatója nem nevezte meg, konkrétan kinek a neve merült fel. Portálunk információja szerint magas beosztású fideszes politikusról van szó. 

A maffiabaloldal egykori szereplői ismét találkoznak – erről is beszélt a Portik-Laborc-ügyre utalva a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hozzátette: az MSZP választmányának szombati ülésén ma ugyanis részt vesz Bajnai Gordon, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője is – tudatta az MTI.

A politikus úgy vélekedett, a baloldalon “ideges kapálódzás” kezdődött a Portik-Laborc-ügyben. Idézte például Gréczy Zsoltnak, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) politikai és kommunikációs főtanácsadójának szavait, miszerint a DK nem érti, hogy Bajnai Gordon és csapata miért határolódik el ennyire a Portik-Laborc-ügytől, hiszen Bajnai Gordon kormányzásának első fél évében Laborc Sándor nemzetbiztonsági vezetőként a helyén volt, és az utóbbi napokban megjelent hírekkel ellentétben Bajnai nem menesztette őt.

“Bajnai Gordon megint mossa a kezeit. (…) Minden régről előkerült zűrös ügy kapcsán az a hivatalos Bajnai-álláspont, hogy nem tud róla, nem tehet róla” – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint ezt hívják sumákolásnak.

Kocsis Máté egyúttal jelezte: a Fidesz-frakció kedden tesz javaslatot arra, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottságának keretein belül milyen formában vizsgálódjanak tovább a Portik-Laborc-ügyben. Választ kell találni egyebek mellett az alvilág, az Energol Rt. és a politika kapcsolatára, valamint a Portik-Laborc-találkozó előzményeire és következményire – közölte. Kérdésre hozzátette: azt is vizsgálni kell, hogy Laborc Sándor milyen minőségében, magánemberként vagy titkosszolgálati vezetőként vett részt a megbeszélésen, mert ez a történtek büntetőjogi megítélése szempontjából nem mindegy.

A trafiküggyel kapcsolatban azt mondta: szemenszedett hazugság, hogy fideszesek osztották ki a helyeket, például ő se nyert koncessziós jogot, meg a családja sem, pedig ő is helyi fideszesnek számít (Kocsis Máté a VIII. kerület polgármestere – szerk.). Szerinte általánosítanak, és egy-egy esetet emelnek ki ebben az ügyben. Úgy véli, egyrészt ez a baloldal hisztériakeltése, másrészt a multik lobbija áll a hangulatkeltés mögött, akik közül a pályáztatás előtt a legtöbben árusítottak cigarettát.

Mint arról az alfahir.hu korábban több cikkben is beszámolt: se vége, se hossza azoknak az információknak, amelyek arról szólnak, hogy milyen Fidesz-közeli emberek nyertek a dohánykoncessziós pályázaton. Szerkesztőségünkhöz folyamatosan érkeznek az információk, olvasói levelek, amelyek mind azt támasztják alá: hazudtak a narancsosok, amikor azt állították, családi vállalkozásokat, gyesről visszatérőket, munkanélkülieket segítenek, és olyan helyi vállalkozásokat, amelyek korábban is dohánytermékek értékesítésével foglalkoznak.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/magas_beosztasu_fideszes_is_kepbe_kerult_a_portik_laborc_talalkozon