Skót kiállás Magyarország mellett

SZEMLENEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLE

2013-04-22

 

THE SCOTSMAN

scotsman.com

 

Magyarország oldalára kell állni a szorítóban címmel a skót lap vasárnapi kiadásában (Scotland On Sunday) Gerald Warner, ismert skót publicista állt ki Magyarország mellett. Az írásban ez is olvasható: „Az EU most totális vérbosszút indított Magyarország; nem, mint állítja, a kormányzó Fidesz politikai pártja, hanem a magyar nemzet, annak szabadsága és értékei ellen. Azért, mert azok az értékek összeegyeztethetetlenek a brüsszeli, terjeszkedő diktatúra ambícióival. A magyarok olyan csatát vívnak, amelytől a brit kormány ódzkodott, de amelyet a brit nép nagyobb része most meg akar vívni és abban győzni kíván.” Az alaptörvényről így ír: „Ez az irat kivételes manapság kulturális és morális integritásában. Ragyogóan megfogalmazott Burke-i terminológiával nyilvánítja ki, hogy az ’szerződés a magyar múlt, a jelen és jövő között’, ami egy olyan sarkalatos fontosságú dimenzió, amelyet kihagytak a francia forradalom után született alkotmányokból. Elismeri ’a kereszténység szerepét a nemzeti lét megőrzésében’ és ’kifejezi, hogy a család és a nemzet alkotja együttes létezésünk elvi kereteit’. E mellett az emberi életet a fogamzástól kezdve védi és a házasságot egy férfi és egy nő között határozza meg. Nem véletlen, hogy Brüsszelben a jakobinusuk gyűlésében a Robespierrek gyűlöletet okádnak. Ha egy ilyen okmány fenn maradhat, akkor a magyar nemzet is – és mellette a többi európai nemzet. A kereszténység, a család és a nemzet éppen az a szentháromság, amelyet az Európai Unió el akar pusztítani. Magyarország is csatát vív; szégyen, hogy nem az oldalán  harcolunk.”

 

HURRIYET DAILY NEWS

hurriyetdailynews.com

Az Isztambulban tárgyaló John Kerry amerikai külügyminiszter arra kérte Recep Tayyip Erdogant, hogy „több okból is” halassza el a Gázai övezetbe teendő látogatását, írja az angol nyelvű török lap. Kerry szerint Erdogan látogatása akadályozná Washington azon szándékát, hogy újra indítsa az izraeli-palesztin békefolyamatot. (A lap arról nem számolt be, hogy Kerry arcáról lesült-e a bőr.)

 

THE TIMES OF ISRAEL

timesofisrael.com

A zsidó hírügynökség (JTA) hosszú budapesti jelentését vette át az izraeli portál ezzel a címmel: „Ízletes ellenpont a Jobbik antiszemitizmusához”. A téma a Macesz Huszár a 7-ik kerületben.

 

NACHRICHTEN.at

nachrichten.at

A felső-ausztriai hírportál hosszabb  interjút készített Paul Lendvaival, amelynek lényege, hogy Orbán a totális hatalmat akarja. Kifejti, az ellenzék választási győzelme csodával lenne egyenértékű. Az ellenzéki politikusok közül csak Bajnai az igazán veszélyes Orbánra nézve.

 

JTA

jta.org

A zsidó hírügynökség washingtoni beszámolója szerint az amerikai zsidók 79 százaléka úgy érzi, hogy Izrael a Gázai övezetben helyesen jár el. A felmérést megrendelő Rágalmazás Elleni Liga országos igazgatója, Abraham Foxman kijelentette, a felmérés eredményei erősen cáfolják azokat, akik szerint a Hamasz elleni izraeli akciók megosztják az amerikai zsidó közösséget.

 

Készítette az Ordosz műhely

(Felhívjuk olvasóink szíves figyelmét, hogy szemlénkben a dőlt betűkkel megjelent részek kommentárt jelentenek.)

alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.