A Fidesz elismerte, hogy a közfoglalkoztatás a cigányságé

ciganyok4A Jobbik már többször számon kérte a kormányon, hogy a fideszes önkormányzatok a közfoglalkoztatásból miért próbálják országszerte kirekeszteni a magyar embereket a cigányság javára.

A Jobbik most azt nehezményezte, hogy a heti bérfizetésről havira átállásnál a kormány miért nem gondolt arra, hogy egy heti bérből, tehát 10-12 ezer forintból kell majd megélniük a közmunkásoknak egy hónapon keresztül, és ez nyomorgást, teljes kilátástalanságot vagy az uzsorások kezeire kerülést jelenti számukra. Ezzel nem a munka becsületét hangsúlyozza a kormány, hanem ismét úgy bánnak ezekkel az emberekkel, mintha könyöradományt kapnának, rabszolgák lennének – közölte Bertha Szilvia jobbikos országgyűlési képviselő.

Bertha Szilvia úgy véli: Tállai András államtitkár válaszában azonban a megoldási módok helyett arról beszélt, hogy a közfoglalkoztatásban cigányok dolgoznak, és kifejezte értetlenségét, hogy miért védi őket a Jobbik. A nemzeti radikális képviselő hozzátette: „Ezzel tehát elismerte, hogy valóban diszkriminálják a munkanélküli magyarokat, és valóban igazak azok a panaszok, melyek szerint az álláskereső magyarok jelentős részét még annyi időre sem engedik a közfoglalkoztatás közelébe, hogy a minimális munkanélküli ellátásra jogosultságot megszerezhessék.”

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy szüntesse meg a cigányság pozitív diszkriminációját a közfoglalkoztatás terén, ugyanis ma Magyarországon a munkanélkülivé lett emberek néhány hónap alatt nyomorba csúsznak és a túlélésért küzdenek. Ezért ebben a helyzetben a cigányság pozitív diszkriminációja nem a többségi társadalomhoz történő felzárkózásukat segíti, hanem – az áthidaló megoldás lehetőség elvételével – a magyarság rohamos elvándorlását, teljes nyomorba dőlését, önpusztításba menekülését eredményezi – zárul Bertha Szilvia közleménye.

 

alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.