Elszabadulhat a pokol, ha megölik a bostoni merénylőt

apjaAzt kérte a bostoni robbantással gyanúsított, csecsen származású fiatalembertől az apja, hogy adja meg magát, ugyanakkor megfenyegette az amerikai hatóságokat, ha megölik a szökésben lévő fiút, "elszabadul a pokol".

A 19 éves Dzsohar Carnajevet továbbra is nagy erőkkel keresi a bostoni rendőrség, miután 26 éves bátyjával, Tamerlan Carnajevvel együtt tűzharcba keveredett a rendőrökkel a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) területén helyi idő szerint csütörtök éjjel. A lövöldözésben egy rendőr életét vesztette, egy pedig súlyosan megsebesült. Az idősebb testvér is megsebesült, őt elfogták, később azonban a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az ABC News hírtelevízió pénteken exkluzív interjú keretében, egyenes adásban megszólaltatta a fiúk apját. Anzor Carnajev az oroszországi Mahacskalában lévő otthonából válaszolt a televíziónak. Felszólította menekülésben lévő fiát, hogy adja meg magát. "Add meg magad! Add meg magad! Fényes jövő áll még előtted. Gyere haza Oroszországba!" - üzente Dzsoharnak az apa.

Egyben megfenyegette az amerikai hatóságokat, figyelmeztetve őket: ha megölik kisebbik fiát is, "elszabadul a pokol". Lesz olyan szervezet, amely majd bosszút áll - hangoztatta Anzor Carnajev.

Az apa az adásban ártatlannak nevezte fiait. Mint mondta, fiai nagyon rendes fiúk, akiknek nincsen tapasztalatuk fegyverekkel és robbanóanyagokkal. Elmesélte, hogy a hét elején telefonon beszélt velük, "beszéltünk a (hétfői) bombarobbantásról, aggódtam értük". A fiúk állítólag azzal nyugtatták apjukat: "Minden rendben, apa, minden a legnagyobb rendben".

 

MTI – alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.