Felvásárolják hazánkat, csak a magyarok meg ne tudják

Áder PeresszelBizonyára nyomós okuk lehet titkolózni a fideszeseknek arról, hogy pontosan miről tárgyaltak az izraeliekkel a hazánk jövőjét is meghatározó stratégiai ágazatok kapcsán.

"Magyarország alaptörvénye védi a természeti erőforrásokat, köztük a magyar vízkincset. Az alkotmány szerint a vízkészlet a nemzet közös örökségét képezi, amelynek védelme, fenntartása és megőrzése a jövő nemzedékek számára az állam és mindenki kötelessége" – ezt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mondta nagyjából másfél hete a víz világnapján.

De vajon elhihetjük-e, hogy nem csak a szavak szintjén, hanem valóban komolyan gondolja a Fidesz-kormány ennek a fontos, stratégiai ágazatnak a védelmét, amikor éppen egy olyan – egyebek mellett erről a kérdésről is szóló - tárgyalás kapcsán megy a titkolózás, amelynek az egyik szereplője, Simon Peresz egy tel-avivi gazdasági fórumon elszólta magát: Izrael felvásárolja Magyarországot?

Áder János még nyáron Peresszel való találkozása után jelezte, hogy a két ország közötti tudományos együttműködés kiteljesítése még várat magára. Majd mintegy mellékesen hozzátette: Izrael az utóbbi tíz évben olyan fejlődést ért el, olyan tudást és tapasztalatot szerzett például a mezőgazdaság és a vízgazdálkodás területén, amiből Magyarország is profitálhat, ez pedig mindkét fél érdeke.

Állítólag részletesen tudósítottak, nekünk nem szóltak

Azóta sem tudjuk azonban, hogy miről is beszélgettek pontosan Áderék e nemzetbiztonsági kérdés - lásd izraeli befektetések a mezőgazdaságban és vízgazdálkodásban - kapcsán, pedig igazán fontos lenne, mivel attól, hogy mi történik ezekben a fontos ágazatokban, hazánk sorsa is függ.  A Köztársaságelnöki Hivatal azonban úgy gondolja, mindennek a részletei nem tartoznak az állampolgárokra, hiszen az alfahir.hu ezt firtató kérdésére mindössze a Magyar Távirati Iroda állítólagos részletes tudósítását ajánlották a figyelmünkbe, amely azonban nem tartozott további információkat erre vonatkozólag a fenti egy-két mondatnál.

Gyöngyösi: Az emberek nem ostobák

"A köztársasági elnök hallgatása ebben az ügyben többszörösen is furcsa, már az izraeli látogatás előzményei miatt is" – mondta lapunknak Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője. Emlékeztetett: 2012 júliusában Áder izraeli látogatására röviddel azután került sor, hogy a zsidó állam újfent durván beleavatkozva a magyar belpolitikába persona non gratává nyilvánította Kövér László házelnököt a Nyírő újratemetésen való részvételéért. Azt a Kövér Lászlót, akinek érvényes meghívása volt a Kneszet elnökétől. Erre a durva izraeli sértésre, ami felér egy diplomáciai fiaskóval, Magyarország nem azzal válaszolt, amivel minden szuverén és nemzeti tartással rendelkező állam válaszolt volna, hogy meghatározott időre bojkottálja Izraelt diplomáciailag, hanem épp ellenkezőleg: a porba alázott Kövér helyett, aki házelnökként országunk második legfőbb közjogi méltósága, Magyarország első számú közjogi méltósága, maga az államelnök ment el. Ilyen mértékben saját hazájukat csak a szocialisták voltak képesek megalázni – hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: az már csak hab a tortán, hogy ahhoz a Simon Pereszhez ment, aki 2007 októberében a gyarmatosítás összefüggésében hazánk üzleti-pénzügyi felvásárlásáról beszélt, kijelentésére pedig azóta nem érkezett sem magyarázat, sem pedig bocsánatkérés.

Ami meglepő, az nem az izraeli arrogancia, hiszen ennek múltja, sőt történelme van. Ami érthetetlen, az a magyar fél - legyen szó kormányról, államelnökről vagy parlamentről - megalkuvása. Ilyen előzmények után nem csoda, ha a magyar emberek többségéből hiányzik a jóindulat és a megértés az izraeli-magyar háttéregyeztetések irányába. A jelenlegi hatalom - ideértve a KEH-et is - rossz stratégiát választ, amikor a durván kilógó lólábat titkolózással és bagatellizálással próbálja meg elfedni. Az emberek nem ostobák, látják és értik az összefüggéseket – vélte a nemzeti radikális párt politikusa.

Kiárusítják hazánkat?

A kormánynak azonban vélhetően nyomós oka van bizonyos információk elhallgatására. Gyöngyösi szerint ha hirtelen kiderülne, hogy a "nemzeti ügyek kormánya" kizárólag retorikájában különbözik a liberális-szocialista erőktől, lényegi kérdésekben viszont ugyanúgy alárendeltje a globális hálózatként működő cionista érdekeknek, akkor Magyarországon lelepleződne a rendszerváltás álcája alatt véghezvitt újkori gyarmatosítás, minden "külső" és "belső" szereplőjével együtt. Az igazi nehézséget ezúttal - minden korábbi szabadságért vívott küzdelmünktől eltérően - az jelenti, hogy a külső gyarmatosításhoz hazánk politikai elitje belülről asszisztál, a rendszerváltó politikai elit teremti meg hazánk gyarmatosításának feltételeit. Láthatjuk, hogy az elmúlt évtizedekben módszeresen tették tökre Magyarországot piacra és profitra éhes külföldi tőkés társaságok és magyar kormányok - szövetségben. Ebben a hódításban szemmel láthatóan hatalmas teret nyertek az izraeli befektetők, különösen az ingatlanpiacon. Mára szinte semmi nem maradt, ami nemzeti vagyonnak minősíthető. Utolsó nagy értékű nemzeti vagyonunk a termőföld és a páratlan vízkincsünk. 

Valahonnan biztosítani kell a vizet

Márpedig az izraelieknek oka lehet arra, hogy például Magyarország vízkészleteire rátegyék a kezüket. Becslések szerint ugyanis 20 év múlva a Közel-Kelet országaira fele annyi ivóvíz fog jutni, mint ma, de ez a mennyiség sem egyenletesen oszlik majd el. Sok jordániai városban ma is csak hetente egyszer folyik a csapból a víz. Marokkótól Irakig terjedő térség 75 százaléka sivatag, ahol a lakóknak állandóan súlyosbodó vízhiánnyal kell szembenézniük. Az izraeli-palesztin viszonyban a jövő azt takarja, hogy a vízhiány évi 3-400 millió köbméter lesz, de elérheti az 5-600 milliót is – írta Z. Kárpát Dániel könyvében. Hozzátette: ahogy a népesség száma világszerte nő, a személyenkénti vízfogyasztás 20 évente duplázódik, mivel az őket kiszolgáló ipar és mezőgazdaság arányaiban ennyivel több vizet fogyaszt el. Ennek hatása a maradék készletek kiszáradása lehet, melynek következtében a mocsarak több mint fele eltűnhet, sok folyó többé nem biztos, hogy eléri a tengert, a halászati területek 40 százaléka megszűnhet vagy veszélyessé válhat - és ezek még csak a mértéktartó és visszafogott ENSZ előrejelzései. Márpedig a népesség növekedése kegyetlen mértékű. Egy régió van, ahol nagyjából megállt a népesség gyarapodása, sőt még vissza is eshet a lélekszám: a „fejlett világ", így a vízhiány ezt a régiót kevéssé érheti majd.

Izrael megalakulása óta a létéért küzd, egy ellenséges környezetben – hangsúlyozta Gyöngyösi Márton. Ez a "közel-keleti konfliktus" néven elterjedt jelenség uralja a nemzetközi híreket, teljes joggal. Ebben a helyzetben érthető az izraeli igyekezet, hogy más országokban hídfőállásokat építenek ki, akár a letelepedés, az új otthonkeresés szándékával. Az nem lehet kérdés, hogy minden további terjeszkedés, ami a külföldiek, különösen Izrael javára és a mi kárunkra érvényesül saját hazánkban, az végveszéllyel fenyeget, nemzeti szuverenitásunk teljes felmorzsolódásával.    

Nem most kezdődött

Az, hogy hazánk mezőgazdaságát és vízgazdálkodását különös érdeklődés övezi a zsidó állam részéről, nem új keletű. Már 2008-ban így fogalmazott az akkori izraeli nagykövet: "Izrael az egyik legnagyobb befektető Magyarországon, a kapcsolatokat fejleszteni szándékozunk. A közeljövőben mezőgazdasági szakemberek érkeznek Magyarországra, hogy a lehetséges befektetésekről tárgyaljanak itteni kollégáikkal. A hangsúlyos témák közül mindenképpen meg kell említeni az alternatív energiahordozók kiaknázását, vagy éppen a Kapuváron is meglévő gyógyvizek hasznosítását".

Ezért nemzetbiztonsági kockázat

Mindez alátámasztja, hogy a magyaroknak valóban van félnivalójuk, és joguk arra, hogy megtudják, kik azok az országgyűlési képviselők, akik izraeli állampolgársággal rendelkeznek. "Egy országgyűlési képviselő - akárcsak egy kormánytag vagy köztisztviselő - az ország szuverenitásának megtestesítője. Kizárólag annak a nemzetnek az érdekeit tarthatja szem előtt, amelynek a polgárai őt szavazatukkal kitüntették. Egy kettős állampolgárság esetében az identitás és a lojalitás megkérdőjelezhető, ezért nem véletlen, hogy például Izrael tiltja a kettős állampolgárok képviselővé választását. Egy izraeli állampolgár a magyar Országgyűlésben meggyőződésem szerint egyértelműen nemzetbiztonsági kockázatot jelent, nem csak Simon Peresz országhódítást megfogalmazó kijelentése miatt, hanem Izrael folyamatos nemzetközi jogot sértő politikája miatt is. Senkinek sem tesz jót, a kormánynak a legkevésbé, ha egy ilyen kardinális kérdésben nem láthatnak tisztán az ország polgárai" - fogalmazott lapunknak Gyöngyösi Márton.

 

Kovács Zita

alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.