Zircen és Balatonfűzfőn tartott lakossági fórumot Vona Gábor

Április 3-án Vona Gábor, a Jobbik országos elnöke, frakcióvezetője a Veszprém megyei szervezetek meghívására a megyeszékhelyen sajtótájékoztatót, majd Zircen és Balatonfűzfőn lakossági fórumot tartott a zsúfolásig megtelt helyszíneken.

Vona Gábor a veszprémi sajtótájékoztatón és az azt követő fórumokon is kiemelte, hogy a nemzeti ellenzék folyamatosan, az egész parlamenti ciklus alatt lakossági fórumokra hívja a lakosságot, hiszen a mai médiaállapotok közepette csak így juttathatják el üzeneteiket az emberek felé, így kaphatnak visszajelzéseket.

A Jobbik elnöke hazánk legsúlyosabb problémájaként a munkahelyek hiányát emelte ki, ugyanis, mint mondta, a rengeteg szerteágazó probléma gyökere ez. „Ha van munka, minden van, ha nincs, semmi sincs” – hangsúlyozta.

A nemzeti párt súlyos hibának és cinizmusnak tartja, hogy a közmunkaprogram keretében dolgozó embereket a foglalkoztatáspolitika statisztikai adataiban tüntetik fel, ezzel félrevezetve a lakosságot, tudni kell ugyanis, hogy a beígért 1 millió munkahelyből semmi sem valósult meg. A közmunkát a Jobbik is fontosnak tartja, de ez szociálpolitikai kérdés, sem pedig foglalkoztatáspolitikai kérdés kell legyen. A munkahelyteremtést nem így képzeli el a nemzeti ellenzék, hanem valódi munkahelyekkel és tisztességes bérekkel – mondta a lakossági fórumokon Vona Gábor.

Kiemelte, hogy a Jobbik már korábban megkezdte a 2014-es választási programja írását, melyből külön megemlítette a szimbolikus jelentéssel is bíró Hét Vezér Tervet.

Ezek szerint a párt fontosnak tartja az élelmiszeripar és a mezőgazdaság felélesztését, melyhez elengedhetetlen a magyar föld magyar kézben tartása, és a latin-amerikai modell a megfelelő, a lehető legtöbb családot földhöz és munkához juttató birtokrendszer kialakítása. Mindehhez elengedhetetlen a hazai és a külföldi piacok visszaszerzése, a „világban ide-oda repkedő Szijjártó Péter” helyett a valódi keleti nyitás, a hatalmas népességgel bíró kelet meghódítása a magyar mezőgazdasági termékek számára. Vona Gábor ezzel párhuzamosan kiemelte a magyar mezőgazdasági gépgyártás felélesztését, és az építőipar feltámasztását, mely, mint hangsúlyozta, a Jobbik számára nem a Közgéppel és Simicska Lajossal, hanem a magyar otthonteremtéssel, az energetikai beruházásokkal egyenlő.

Külön hangsúlyt fektetett a bányászat kérdésére. A Jobbik ugyanis feltámasztaná a magyar bányászatot, mégpedig azért, mert nem igaz, hogy szegények lennénk ásványkincsekben, a bányászati szakértői vélemények szerint még ma is 30.000 embernek adhatna munkát. – hangsúlyozta Vona.

A Jobbik elnöke leszögezte, a Jobbik nem kívánja újranyitni a bős-nagymarosi vízlépcső vitáját. Ugyanakkor feltette a kérdést: „Miért van az, hogy minden országban van vízlépcsős erőmű a Dunán, csak nálunk nincs?” Mint mondta, a Dunán három, a Tiszán két ilyen létesítmény épülhetne, mely megújuló energiát teremtene hazánknak. Számtalan előnye mellett környezetét sem rombolná, hiszen elég látnunk a kiskörei víztározó mellett kialakult csodálatos élővilágot, mely mellett mára egy ökoparkot is kialakítottak. Mindemellett szakértői vélemények szerint akár 10 évig is legalább 100.000 új munkahely jönne létre.

Vona Gábor kiemelte, mindez csak töredéke a Jobbik nemzetmentő programjának, de biztosak lehetünk abban, hogy kivívjuk majd vele az EU ellenszenvét. Orbán Viktor számos helyzetben vállalta a tengelyakasztást Brüsszellel, ilyen volt a bírói nyugdíjazás, a médiatörvény és az alkotmánybíróság jogkörének megnyirbálása. Tehát csupa olyan dologban, amely csak a Fidesz és Orbán Viktor hatalmának bebetonozásáról szól. Ez nem valódi szabadságharc, ez egyetlen munkahelyet sem teremtett. – emelte ki Vona.

Szabadságharcot kell vívni, és felvenni a harcot az eddig minden tekintetben kiszolgált EU-val, de olyan témákban, mely az összmagyarság érdeke, visszavenni hazánkat gazdasági értelemben is a magyarság számára, munkahelyeket, szociális- és közbiztonságot teremteni az országban, hogy fiataljaink ne vándoroljanak külföldre.

A fórumokon szóba került az államadósság kérdése is, melyet a nemzeti párt szerint mihamarabb újra kell tárgyalni, hiszen ez az a lánc, melyen a magyarságot a vesztőhelyre vezetik. Amíg nem érjük el legalább a mérséklését, vagy egyfajta moratóriumot, addig semmi esélyünk a kilábalásra. A kormánypártok és az MSZP azonban még csak hallani sem akarnak erről a lehetőségről. Orbán Viktor a magánnyugdíj-pénztári vagyont is az államadósság „feneketlen hordójába” töltötte, holott megoldható lett volna belőle az azóta még súlyosabb gondot jelentő devizahitel-válság – hangsúlyozta a Jobbik frakcióvezetője.

Bakonyihirmondo.hu - alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.