Istóczi Csucsu Győző hozzászólása (Csak erős idegzetűeknek: Mesterházy megírta hol lakik a rasszizmus (frissítve a Jobbik közleményével))

A rasszizmus elleni világnapra

2013.03.21. 07:30
http://mszp.hu/hirek/a_rasszizmus_elleni_vilagnapra

Ma, a rasszizmus elleni világnapon emlékeznünk kell. Emlékeznünk mindazokra, akik a gyűlölködő eszméknek és embertelen tetteknek estek áldozatul a világon és Magyarországon.

Ma azonban nem elég az emlékezés. És főképp nem elég egy udvariaskodó közlemény. Ma már figyelmeztetnünk kell, mert nagy és növekvő a veszély. Nap mint nap sérül a joga több százezer honfitársunknak a származása miatt.

A rasszizmus körülöttünk, terjed és erősödik.

A rasszizmus ott van a turulban, az árpádsávos zászlóban, ami mind a szélsőjobb szimbóluma.

A rasszizmus ott van az egyetemeken és főiskolákon, ahol a szélsőjobboldaliak vélt vagy valós származás alapján listázzák a diákokat. A rasszizmus ott van a színházban, amit a szélsőjobb izgat és igazgat. A rasszizmus ott van a szélsőjobboldali újságok lapjain, amelyek nap mint nap támadják és fenyegetik a kisebbségeket. A rasszizmus ott van a tévés újságíró fejében, aki évek óta rendszeresen kirekesztő, cigánygyűlölő, zsidóellenes kirohanásokat tehet, és nemhogy büntetést, de kitüntetést kap mindezért. A rasszizmus ott van az újságíró tollában, aki a cigányok és zsidók ellenségeként gyűlöletet szít.

A rasszizmus ott van a diákokra uszított szélsőjobbos futballdrukkerek ökölrázásában. A rasszizmus ott van a nyilas parlament tagjának, a fasiszta kormány feltétlen hívének rehabilitálásában, és a magyar fasiszták bűneinek relativizálásában. A rasszizmus ott van a parlamentben: a zsidó politikusok listázása mögött, vagy a vállaltan antiszemita Prohászka Ottokár, a hungarizmus és a zsidóellenes törvények szülőatyjának emléke mögött.

Tény, nem fenyegetés: a rasszizmus körülöttünk, terjed és erősödik. Meg kell állítanunk, vissza kell szorítanunk! Minden alkalommal nemet kell mondanunk a rasszizmusra: zéró toleranciára van szükség a szélsőjobboldali eszmékkel, szavakkal és tettekkel szemben. Ezért a rasszizmus ellen szakadatlanul küzdenie kell mindenkinek, akinek fontos a szabadság, a demokrácia, az igazságosság és a jogegyenlőség: a humanizmus.

Van remény, mert többen vannak azok, akik őszintén vallják, hogy minden ember egyenlőnek születik. Akik azt az elvet képviselik, hogy senkit nem érhet negatív megkülönböztetés, hátrány, fenyegetés vagy jogsértés a származása miatt.

Ennek a küzdelemnek a fontosságára kell figyelmeztetni ma. És ennek a meggyőződésnek kell maradéktalanul érvényesülnie a köztereken és a közéletben ma, holnap, és minden nap ezután.

Mesterházy Attila,

elnök-frakcióvezető

Nif megjegyzés:

Mesterházy azon mondatában, miszerint a rasszizmus körülöttünk terjed és erősödik bizony igazság van. Ezt a rasszizmust cigány-rasszizmusnak és cionista-rasszizmusnak hívjuk. A teljes írása pedig uszítás a magyar nemzet ellen. És még egy apróság: Magyarországon sosem volt fasizmus, ezt történelmi tanulmányai alapján tudnia kellene. Magyarországon hungarizmus volt, amelyet képviselő Nyilaskeresztes Pártot a Magyarországot megszálló III. Birodalom ültette a hatalomba. Na, ezt hívják ténynek.

A Jobbik közleménye a rasszisták világnapjára és a patkánylázadás évfordulójára

A Jobbik úgy véli, hogy Mesterházy Attila az úgynevezett “rasszizmus elleni világnap” apropójából kiadott mai sajtóközleményével végleg kiiratkozott a magyar emberek sorából.

A magyar nemzet elleni vádiratként is felfogható iromány egésze egy provokáció a jó érzésű magyar emberekkel szemben, de annak a turulra és az Árpád-sávra vonatkozó sorai több mint felháborítóak. Mesterházy szerint a „rasszizmus ott van a turulban, az árpádsávos zászlóban”. Határozott álláspontunk, hogy épp Mesterházy közleménye rasszista és magyargyűlölő, ősi nemzeti jelképeink megbélyegzése nemzeti történelmünk megtagadásával és meggyalázásával ér fel, a magyar nemzeti közösségből való önkéntes távozással egyenlő. Az ilyen és ehhez hasonló kijelentések miatt nyújtotta be Vona Gábor, a Jobbik elnöke és a Jobbik több más országgyűlési képviselője az Alaptörvény módosításáról szóló javaslatát, amely nemzeti jelképeink alkotmányos védelmét rögzítené. A javaslat különös védelemben részesítené többek között a koronázási ékszereket, a turult, az Árpád-sávot, a Szent Jobbot és a Szent Koronát.

Tájékoztatjuk a félművelt elnök urat arról, hogy a turulmadár a magyarság több ezer éves jelképe. Nem csupán a nemzeti önazonosságunkat megtestesítő mitikus állat, hanem az államalapító, Árpád-házi uralkodói dinasztia eredeti megnevezése is. Az Árpád-sáv a közép- és kora-újkori szuverén magyar államnak az egyik legfontosabb szimbóluma. Kijelentésével a szocialista pártelnök rasszistának bélyegezte többek között a honfoglaló Árpád fejedelmet, az államalapító Szent István királyt, a középkori lovagi kultusz vezéralakját, Szent László királyt és a magyar történelemnek még megannyi nagy alakját.

A baloldal által nagy becsben tartott internacionalizmus jegyében nemzetközi példákkal is illusztrálnánk a leírtak súlyosságát. Az önjelölt baloldali megváltó szerepében tetszelgő, karrierje kezdetén még a Fideszbe ácsingózó Mesterházy szavait vajon, hogy fogadták volna Franciaországban, ha a gall kakast, Oroszországban, ha az orosz medvét vagy Németországban, ha a sast nevezi rasszistának? A Magyarországi Szocialista Párt figyelmét inkább a mai szomorú évfordulóra szeretnénk felhívni, melynek kapcsán még mindig várat magára a vezeklés. 94 évvel ezelőtt vette át a hatalmat az MSZP elődpártja, a Magyarországi Kommunista Párt és kezdte meg terrorját a magyar emberek ellen. A baloldali terrorállamnak több tízezer áldozata volt. Nyugodjanak békében, soha többé kommunizmust!

Murányi Levente országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke

Nemzeti InternetFigyelő

About these ads

div { margin-top: 1em; }
]]>

Article source: http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/03/21/csak-eros-idegzetueknek-mesterhazy-megirta-hol-lakik-a-rasszizmus/#comment-25709