Még járnak a vonatok

A  MÁV-START az összes vonatát közlekedteti, de késésekre – később a helyi járatok elmaradásaira – számíthatnak a Szolnok környékén

A havazás, hóátfúvás miatt nincs elzárt vonal a MÁV hálózatán, a MÁV-START az összes vonatát közlekedteti, de késésekre – később a helyi járatok elmaradásaira – számíthatnak a Szolnok környékén utazók – tudatta a Mávinform kedd hajnalban.

A hómunkások munkája és a váltófűtő berendezések üzemelése ellenére Szolnok állomáson váltóállítási problémák miatt akár 30-40 perccel hosszabb menetidővel is közlekedhetnek a vasúttársaság járatai.
    
Hétfő délután óta megerősített szolgálatban dolgoznak a vasutasok; több száz hómunkás dolgozik a váltók hó- és fagymentesítésén, hogy minden vonalon biztosított legyen a folyamatos vasúti közlekedés – tartalmazza a Mávinform közleménye.
    
Hozzátették: készenlétben vannak a hótorlaszok felszámolására a speciális hóolvasztó gépek, továbbá a peronok és az utasforgalmi területek csúszásmentesítésére több tízezer kilogramm mentesítő anyag áll rendelkezésre.
    
A Mávinform arra is felhívja az utasok figyelmét, hogy a havas, szeles időjárás következtében a peronok, valamint a vasúti járművek lépcsői síkosak lehetnek, ezért a fel- és leszállásnál fokozottan ügyeljenek.

MTI – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/meg_jarnak_a_vonatok