Lesz-e ügyészségi vizsgálat a bolsevik vagyonlopás ügyében?

Az MSZMP és KISZ vagyonok eltüntetéséről intézett ma azonnali kérdést a lefgőbb ügyészhez Gaudi-Nagy Tamás.

Az MSZMP és KISZ vagyonok eltüntetéséről intézett ma azonnali kérdést a lefgőbb ügyészhez Gaudi-Nagy Tamás.

KiszMinda Zoltán tényfeltáró jogvédő és Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő február végén tartott sajtótájékoztatóján rámutattak a bődületes csalásra: az MSZMP és a KISZ vagyonát törvénytelenül szerezte meg a magát azóta is jogutódként definiáló MSZP és a Demisz.

Gaudi és az ügyet évek óta kutató Minda elmondták, anomáliákhoz tartozik, hogy 1993-ban az Országgyűlés rendkívüli ülésszakot ült az elszámolás jóváhagyására, ám ennek összehívására (a korabeli dokumentum tanúsága szerint) úgy került sor, hogy a szükséges 77 aláírás helyett csak 74 állt rendelkezésre: több képviselő is kétszer írta alá a dokumentumot ( Gaudi és az ügyet évek óta kutató Minda elmondták, anomáliákhoz tartozik, hogy 1993-ban az Országgyűlés rendkívüli ülésszakot ült az elszámolás jóváhagyására, ám ennek összehívására (a korabeli dokumentum tanúsága szerint) úgy került sor, hogy a szükséges 77 aláírás helyett csak 74 állt rendelkezésre: több képviselő is kétszer írta alá a dokumentumot.)

Ma a parlamentben Gaudi-Nagy Tamás a legfőbb ügyészhez intézett az ügyekben kérdést, a válaszféléket azonban Polt Péter helyettesétől, Varga Zs. Andrástól kapta meg.

Gaudi-Nagy TamásA helyettes korábbi lezárult perekre és az inkriminált 1993-as rendkívüli ülésre hivatkozott válaszában, illetve, hogy szeretne konkrét ügyekről tudomást szerezni. Gaudi-Nagy Tamás válaszában egy egész dokumentumcsomagot kínált a vádlószerv helyettes vezetőjének a rendelkezésére, mely tartalmazza a vagyonszerzés 1993-as közjogi érvénytelenségének a bizonyítékait is.

A helyettes ügyészhez a dokumentumokat hivatalos úton fogják eljuttatni.

H.Á.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/lesz_e_ugyeszsegi_vizsgalat_a_bolsevik_vagyonlopas_ugyeben