Húsvéti ellenőrzéssorozatot indít a NAV

Húsvét közeledtével, de az ünnep után is sok helyen felbukkanhatnak a revizorok. A tavaszi ellenőrzési sorozat indításaként 250 vendéglátóhelyet és taxist ellenőriztek a NAV munkatársai – közölte a NAV hétfőn.

Az akció ideje alatt az ellenőrök kiemelt figyelmet fordítanak a szezonális termékeket (hús, sonka, tojás) árusítókra, a dísznövény- és virágkereskedőkre, vendéglátóhelyekre, a személyszállítást végzőkre. Ugyanígy tüzetesebben ellenőrzik az interneten árusítókat, valamint a szépészeti szolgáltatásokat. Az ünnep előtt több revizor lesz a piacokon, vásárcsarnokokban is.

Az ellenőrzéssorozatban vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók bevételeikről adnak-e számlát vagy nyugtát, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat, számot tudnak-e adni a kereskedők áruik eredetéről, illetve betartják-e a jövedéki termékek árusítására vonatkozó szabályokat.

Article source: http://hu.origo.feedsportal.com/c/33150/f/622409/s/29f4f5e7/l/0Lvallalkozoi0Bnegyed0Bhu0Cvnegyed0C20A130A3250Ehusveti0Eellenorzessorozatot0Eindit0Ea0Enav0Bhtml/story01.htm

Kategoriák: Egyéb kategória. Cimke . Könyvjelzők: permalink.