Amerikai flepni a Magyarországgal szembeni kettős mércéről

Amikor a Magyarország rovására alkalmazott kettős mércét az USA-ban és az EU-ban is szóvá teszik.

szemle3Christopher H. Smith amerikai republikánus képviselő, az amerikai Helsinki Bizottság társelnöke tegnap kijelentette, méltánytalanok és kettős mércét alkalmaznak azok a bírálatok, amelyek a magyar kormányt érik a demokrácia és az emberi jogok helyzetével kapcsolatban.

Ezt azután mondta, hogy hazánk ügyének szentelt meghallgatáson bírálták Magyarországot és mondta el ott ellenvéleményét Szájer József néppárti európai parlamenti képviselő, majd Smith mérlegelte az ellenfelek álláspontját.

A meghallgatáson a magyar kormányt több helyről is tűz alá vették. Bírálták az alkotmánymódosítást, a magyar sajtóállapotokat és – egy holokausztipari harcos szájából – a magyarországi kormányzati és nem kormányzati „antiszemitizmust”.

Ahogyan mondják, az „egy dolog”, hogy immár az Orbán-kormánynak flepnije van a kettős mércéről, amit messze megérdemelt úgy az Egyesült Államok, mint az EU „vonatkozásában”.

Az pedig már más dolog, hogy Szájer Józsefnek a meghallgatáson nem „örömét” kellett volna kifejeznie, hogy elmondhatta véleményét, hanem ha nem is sarkára, de legalább cipőtalpára kellett volna állnia és megkérdezni, mikor vonták itt kínpadra utoljára Franciaországot, amiért – például – az uniós állampolgárságú cigányokat minden ceremónia nélkül hazazsuppolja, vagy a szlovákokat, amiért „berlini falakat” építenek egyes cigánytelepek köré, vagy netán a románokat, amiért náluk a köztévében is nyílt zsidózás – és “magyarozás” – folyik vagy utcákat neveztek el Antonescu marsallról, Szálasi ottani megfelelőjéről.

És miután ezt elmondta volna, taxiba ül és elmegy a washingtoni Dulles nemzetközi repülőtérre.

Ami az Európai Uniót illeti, annak legbefolyásosabb hetilapjának, a European Voice-nak tegnap megjelent számának vezércikke leszögezi, naivak azok, akik azt hiszik, az EU-ban egyenlő mércével mérnek. Egyáltalán nem, hanem többes mércével. „mert ott vannak platina, arany, ezüst és … nikkel” tagok.

A ballibeárlis oldal tehát két, számára igen autentikus és egyben igen kínos helyről kapott pofont. Vagyis igazolást arra, hogy hazánkat egészen más mércével mérik, mint más országokat.

 

Ordosz műhely

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/amerikai_flepni_a_magyarorszaggal_szembeni_kettos_mercerol