Búcsút inthet a Sirálynak a HaHa?

Péntek reggel egy biztonsági szolgálat emberei szállták a meg balliberális felforgató Hallgatói Hálózat rendezvényeinek többször helyszínéül szolgáló Sirály kávéházat.

hahaPéntek reggel egy biztonsági szolgálat emberei szállták meg a balliberális felforgató Hallgatói Hálózat rendezvényeinek többször helyszínéül szolgáló Sirály kávéházat.

Az Index információi szerint betörték a hely ajtaját, és lecserélték a zárat. Kormányzati körökben úgy tudják, hogy itt szervezték a közelmúlt több ellenzéki megmozdulását, így a Fidesz Lendvai utcai székházának elfoglalását is – tudta meg a hírportál.

A biztonsági emberek jelenleg nem engednek be senkit sem a Sirályba, azonban az Index értesülése szerint az épületben tartózkodik 6-8 személy, akik nem akarják elhagyni a helyszínt. A hírportál tudósítójának információi szerint aktivisták tartanak a Király utcába. Nem sokkal fél 11 után megjelent a rendőrség, illetve a katasztrófavédelem is (A kerületi önkormányzat tavaly májusban az épületet életveszélyesnek találta, a bejáratot lepecsételtették, a helyet bezáratták.). A hely egyik vezetője a Indexnek arról számolt be, hogy csütörtök délután fél 5-kor kaptak egy e-mailt a Fővárosi Önkormányzattól, melyben felszólították őket, hagyják el reggelig a helyet.

Korábban az Alfahír is beszámolt arról, hogy a Sirály kávéház többször helyszínéül szolgált a balliberális felforgató Hallgatói Hálózat rendezvényeinek. Az ingatlan jelenleg fővárosi tulajdonban van, amit egy magányszemély bérelt ki két évre.

A helyszín és az üzemeltetők szellemiségét, valamint a „független kulturális közeg” megteremtésére irányuló tevékenységüket híven tükrözi, hogy az „intézmény” megmaradásáért – ki más mint – az LMP fővárosi frakciója kardoskodott leginkább még 2011-ben.

Ilyen előzmények után nem meglepő módon lépett elő a Sirály a szélsőséges Hallgatói Hálózat egyik tanyájává. Február 5-én úgynevezett „Szabadegyetemet” tartottak a szórakozóhelyen, olyan, közismerten „független” előadókat meghívva, mint az LMP-s Misetics Bálint, vagy Tamás Gáspár Miklós. A politikai rendezvényen szégyenpadra állított Halász János államtitkár és az akkor még az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtófőnöke, Doncsev András elgondolkodhatott mennyire is „független hallgatói” szervezet a HaHa, illetve azon, vajon miért jó a főváros fideszes vezetésének, hogy egy szélsőséges, balliberális társaság számára biztosít közvetve nyilvánosságot.

 

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/bucsut_inthet_a_siralynak_a_haha