Gyurcsány: Trianon jogos volt, a külhoniaknak semmi köze ügyeinkhez

Gyurcsány Ferenc a komáromi DK meghívására lakossági fórumot tartott, amin a megyéből összecsődített párttagok mellett jobbikosok és HVIM-tagok is részt vettek.

A mai napon Gyurcsány Ferenc a komáromi DK meghívására lakossági fórumot tartott, ahol a megyéből összecsődített párttagok, és a maréknyi komáromi érdeklődőn kívül főleg a helyi és a Komárom-Esztergom megyei valamint Felvidéki Jobbik és Hatvannégy Vármegye tagjai és szimpatizánsai vettek részt – áll a Vágó Sebestyén jobbikos parlamenti és Babják Csaba jobbikos önkormányzati képviselők közösen jegyzett közleményében.

Már az első 5 percben atrocitás történt – írják -, ugyanis egy idős ember, “igazi demokrata módjára” minden indok nélkül székét felemelve rátámadt a teljesen higgadtan és a rendezvény elején kiosztott házirendet betartó nemzteti radikálisokra. A hangulat a közlemény szerint végig változatlan maradt, ami csak fokozódott, amikor az előadó jogos békeszerződésnek nevezte a trianoni diktátumot és kijelentette, hogy a határon túli nemzettestvéreinknek semmi köze a magyarsághoz, és ne is akarjanak beleszólni az ország belügyeibe – olvasható a képviselői beszámolóban.

A fórum második felében kérdéseket lehetett feltenni, így a kritikus résztvevőknek is, amire elgondolkodtató válaszok érkeztek – áll a közleményben. Egy válasz szerint a sukorói befektetés csak jót tett volna az országnak és a Velencei tónak, illetve hogy Irán terrorista állam és a munkahelyteremtő befektetéseit a terrorvédelemre hivatkozva el kell utasítani – olvasható. Gyrucsány Ferenc szerint az, hogy Bajnai, illetve őellene nem folyik eljárás, az nem az elszámoltatás elmaradása, hanem az ártatlanságuk bizonyítéka. Ebben a szakaszban – üti fel a közlemény – szerepcsere is történt, ugyanis a baloldallal szimpatizáló jelenlévők a Jobbik helyiségben tartózkodó képviselőinek kezdték el feltenni kérdéseiket.

Az eseményen a képviselők közleménye szerint Gyurcsány a kereszténygyalázó kijelentéseit és hazugságait Szent István és Jézus szavaival akarta igazolni, ezért javasolják a volt miniszterelnöknek, hogy mind ezért a kijelentéseiért, mind az ő és társai által elkövetett bűnökért éljen a bűnbánat lehetőségével, mondván talán a Jóisten megbocsájt.

A Komárom-Esztergom megyei Jobbik nevében Vágó Sebestyén továbbá közleményében megígérte, hogy ezentúl is mindent elkövetnek, hogy a volt miniszterelnök színészkedésével az itt élő választópolgárokat zavartalanul ne vezethesse félre.

barikad.hu

A kép illusztráció