A magyarokat ki védi meg? (Fotókkal frissítve)

Válaszul a Szigethalmon történt döbbenetes eseményre, demonstrációt tartott a Jobbik. A tüntetők fáklyákkal vonultak a késelés színhelyére.

Válaszul a Szigethalmon történt döbbenetes eseményre, demonstrációt tartott a Jobbik Magyarországért Mozgalom. A rendezvényen beszédet mondott Volner János, a párt alelnöke, Császárné Kollár Tímea, a párt Pest megyei elnöke, Lupa János szigethalmi elnök és Orosz Mihály Zoltán, Érpatak község polgármestere is.

A beszédeket követően fáklyás felvonulásra került sor, mely során a tüntetők a késelés helyszínére vonultak.

16:49 – Helyszíni tudósítóink elmondása szerint gyülekeznek a tüntetők. A hideg idő ellenére több százan összegyűltek. Az úton a rendőrök több autóst igazoltattak. A demonstráció helyszínén is jelentős a készültség, több mikrobusznyi rendőr várakozik, kamerákkal is várják az érkezőket. A média képviselői érkeznek kamerákkal, fotósok is akadnak szép számban.

17:11A rendőrök véletlenül épp ma vigyáznak  a közbiztonságra

Fokozott rendőri ellenőrzésre kell számítani szombat reggel 8 órától vasárnap reggel 8 óráig Szigethalom és Szigetszentmiklós területén – közölte tegnap a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A szigetszentmiklósi rendőrkapitány által elrendelt akció célja a két település közrendjének és közbiztonságának fenntartása, a lakosság személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása és a közlekedési balesetek megelőzése – áll a rendőrségi közleményben.

Az akció során igazoltatásokra, a személyes ruházat, valamint a járművek átvizsgálására, illetve a közbiztonságra esetleg veszélyt jelentő eszközök, anyagok lefoglalására is sor kerülhet.

17:10 – A rendezvény a Himnusz eléneklésével elkezdődött.

17:25Lupa János,a  Jobbik szigethalmi elnöke az első felszólaló. Ezekben a percekben is ő beszél. A tüntetők között jelen vannak az Új Magyar Gárda Mozgalom illetve a Szebb Jövőért Magyar  Önvédelem  tagjai is.

A szigethalmi elnök beszédében kiemelte, a mai tüntetés a társadalom immunreakciója. A 2013-as év szomorúan kezdődött, Ózd, Szigethalom példája mutatja, hogy egyre inkább szembetaláljuk magunkat a cigánybűnözéssel. Amíg más, messzebbi településeken történik ilyesmi, az emberek nem érzik át az események súlyát, leginkább akkor szembesülnek vele,  amikor településen belül történik tragédia. Így jártak Szigethalom lakosai is: megdöbbenve vették tudomásul a történteket. Egyre gyakoribbak azonban ezek az erőszakos bűncselekmények.

A szigethalmi elnök beszédében hangsúlyozta azt is, a tüntetés a cigánybűnözés ellen van, nem pedig a cigányok ellen. Tanáremberként elmondta, ő maga is tanít cigánygyerekeket, akikkel semmi baj nincs. A cigányság bűnöző rétegével van tehát a baj.

17:30Orosz Mihály Zoltán, Érpatak község polgármestere a következő felszólaló.

Vissza a halálbüntetést!

Orosz Mihály kiemelte, a liberalizmus hátráltatja a rendőrség munkáját, így az igazságszolgáltatás munkáját is. Néhány szóban bemutatta az Érpataki Modellt, amellyel a településen a diszkrimináció és a kettős mérce ellen harcolnak. A szigethalmi késelés kapcsán hangsúlyozta, érthetetlen, hogy a rendőrség miért csak egy embert állított elő, hiszen legalább harmincat kellett volna. Így azonban a liberális jogvédők kiokosítják a többieket, és megúszhatják büntetés nélkül tetteiket.

A polgármester azt is kifogásolta, hogy a liberálisok csak végletekben tudnak gondolkodni, valaki vagy antiszemita vagy filoszemita, vagy rasszista vagy cigányjogvédő, holott a kettő között is van még tér bőven. Érpatakon aki építő ember, annak nem kell félnie. Aki romboló ember, annak sem. Annak rettegnie kell! – emelte ki az Érpataki Modell megteremtője. Orosz Mihály végül a halálbüntetés visszaállítását valamint az önfenntartó börtönök kialakítását követelte.

17: 40Császárné Kollár Tímea, a Jobbik Pest megyei elnöke a következő felszólaló.

Beszédében érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet. Például Szabolcsból érkeznek cigányok Pest megyei városokba, így Szigethalomra is, mivel a tehetősebb városokban több a segély. Ő maga tud olyan esetről a településen, ahol egyetlen házba 44 ember van bejelentve. A közbiztonság pedig érthető módon egyre rosszabb.

Császárné Kollár Tímea felidézte Schweitzer rabbi esetét, amikor verbális inzultus történt, az összes jogvédő felhördült, Áder János levelet küldött az önkormányzatoknak, melyben felszólította őket, hogy haladéktalanul határolódjanak el az antiszemitizmustól. Most, amikor késelés történt, csak süket csend a válasz.

Beszédében felidézte a Mortimer-ügyet is, amikor mindenki rasszista országnak bélyegezte Magyarországot, holott, mint kiderült, cigány szúrt cigányt.

18:00– Volner János, a Jobbik alelnöke következik. A politikus felhívta a figyelmet portálunk cikkére, melyet a kiskunfélegyházi ügyről írtunk. Mint mondta, ebből is látszik, hogy a cigányságot csak kihasználják vezetőik, a szavazataikra van mindösszesen szükség.

 A jobbikos képviselő a társadalom betegségének nevezte a cigánybűnözést, a megélhetési gyermekvállalók jobban élnek, mint a normálisan dolgozó családok. A cigányság körében hatalmas, 89 százalékos a munkanélküliség.

Volner kiemelte, pártja megpróbálta felállítani a magyar-cigány együttélést vizsgáló bizottságot, ám a többi párt közül egy sem volt partner ebben. A cigányok egymást húzzák vissza, olyan példákat látnak maguk előtt, amelyek nem vezetnek sehova. Példaként hozta fel az esetet, amikor a gárdisták egy magyar családot menekítettek ki Galgagyörkről. Az utcában lakó cigány család is elköltözött ugyanakkor, nekik is segítettek. Később a Galgagyörkön maradt cigányok próbálták visszacsábítani, mintegy buzdítva őket a bűnöző életvitelre.

Az alelnök beszédében kitért a tiszalöki börtönre is, amely egyenesen wellness-börtön, jobb állapotban van, mint a legtöbb iskola Magyarországon. Ez nem igazságos.

A cigányvezetők valójában csak a saját zsebükkel törődnek, nem közvetítenek a magyarok és a cigányok között, holott épp ez volna a dolguk. Minél nagyobb a baj, nekik annál jobb. Példaként említette a Mohácsi-féle jogvédőket, akik a Cozma-ügyet arcátlan módon “ocsmány verekedésnek” titulálták.

18:11 – Elindult a menet. Az emberek kezében fáklya, a szurkálás helyszínéig vonulnak. A menetet a rendőrség biztosítja, rendőrautó halad a vonulók előtt.

18:24 – Ezekben a percekben ért a menet  a pizzériához, ahol a szurkálás történt.

18:37 – A pizzéria előtt a gárdisták felsorakoztak, a tüntetőkkel közösen elénekelték a Szózatot és a Székely himnuszt. A tüntetés véget ért.

H.A. – N.K.

(Fotók: bar!kád)

barikad.hu

Article source: http://barikad.hu/a_magyarokat_ki_vedi_meg-20130112