Óriásira duzzad a T-Systems

Az új T-Systems Magyarország a KFKI Zrt., az IQSYS Zrt., a Dataplex Kft. és az ISH Informatikai Kft. egyesülésével jön létre, de jövőre a Daten-Kontor Kft. is csatlakozik a társasághoz, amely elsősorban a nagyvállalatok és államigazgatási ügyfelek informatikai igényeit szolgálja ki. Mind a négy cég korábban a Magyar Telekom-csoport leányvállalataként működött, és különböző informatikai szolgáltatásokat nyújtott.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a Telekom-csoport megbízható, kiszámítható stratégiai partnere a kormánynak és a hazai válallatoknak, és az kíván maradni a jövőben is. A T-csoport évente 500 milliárd forintot költ el Magyarországon, ez a hazai GDP 2 százalékának felel meg. Tízezer embert foglalkoztat, 3000 hazai kis- és középvállakozással dolgozik együtt, beszállítóin és partnerein keresztül további 170 ezer embernek ad munkát az országban. Igazi magyar multi, amelynek az árbevétele és profitja 20 százalékos mértékben külföldről származik, hangsúlyozta a cégvezető.

Budafoki Róbert, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója hozzátette, hogy az egyesített cég éves forgalma 120 milliárd forint, ez körülbelül annyi, mint a piacon következő 6-7 társaság árbevétele összesen. A Mattheisen által elmondott számokat kiegészítve elmondta, hogy csak a T-Systemsnél közel kétezren dolgoznak, ebből nyolcszázan mérnökök, és a T-csoport többezres vállalati partnerköréből 1700 vállalkozás a T-Systemshez kötődik.

Az összeolvadást megelőzően – idén áprilisig – a T-Systems az egykori KFKI Rendszerintegrációs Zrt. néven működött, amelybe már korábban is több kisebb informatikai cég beleolvadt.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.

Article source: http://hu.origo.feedsportal.com/c/33150/f/622409/s/23df831a/l/0L0Sorigo0Bhu0Cgazdasag0C20A120A9270Enegy0Einformatikai0Eceg0Ebeleolvad0Ea0Etsystemsbe0Eoktobertol0Bhtml/story01.htm